Son Dakika

İstanbul Barosu sandık başında

İstanbul barosunda başkanlık için dokuz avukat yarışıyor. Seçim, Haliç Kongre Merkezi'nde başladı.

GÜNDEM 23.10.2022, 12:30
1
İstanbul Barosu sandık başında
İstanbul Barosu'nda başkanlık seçimi için oy verme işlemi başladı. Dokuz adayın yarıştığı ve yaklaşık 57 bin avukatın oy kullanması beklenen seçimde sandıklar, saat 17:00'da kapanacak. 
İstanbul Barosu’nda ilk kez 4 kadın aday, başkanlık için yarışıyor. Bu isimlerden birisinin seçilmesi durumunda 144 yıllık İstanbul Barosu’nda ilk kez bir kadın başkan olacak.
Yarışan adaylar şöyle: 
- Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Filiz Saraç- İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Önce Avukat Grubu'nun adayı Avukat Elif Görgülü - Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi adayı olan Hasan Kılıç- Bağımsız Avukatlar Grubu'nun adayı Gülden Sönmez- Avukat Hakları Grubu'nun adayı Mustafa Gökhan Ahi- Avukat Mert Er Karagülle- Milliyetçi Avukatlar Grubu adına Hakan Çatak- İstanbul Avukatlar Birliği adına Metin Uracin- Genç Hukuk Hareketi'nden Türkan Kara
Sandık görevlilerinden aldığımız bilgiye göre saat 11.10’dan itibaren yaklaşık 6 bin avukat oy kullandı.
Başkan adayları, oy kullanmak için gelenleri kapıda karşılayıp poz verirken, adayların hazırladıkları broşürleri dağıtmakla görevlendirilenler ise kendi adaylarına oy verilmesi için tavsiyeler veriyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı