İstanbul Halk Ekmek fiyatına zam yapılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halk Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik, 'dayanabilecekleri noktaya kadar' zam yapmayacaklarını söyledi.

EKONOMİ 24.12.2022, 10:30
2
İstanbul Halk Ekmek fiyatına zam yapılmayacak!
Yeni yılda asgari ücrete gelen zam ve fırınların ekmek üretiminde kullandığı malzemelerin maliyet artışı zammı da gündeme getirdi. İstanbul'da bazı fırınlarda zam yapılırken, İBB'ye ait uygun fiyatta ekmek satan Halk Ekmek'te zam olup olmayacağı da merak konusu oldu.
Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'a konuşan Gedik, İstanbul Halk Ekmek'in İBB bünyesinde tamamen özkaynaklarıyla dönen bir yapı olduğunu, son zammın Ağustos 2022'nin başında yaptıklarını dile getirdi.
Halk Ekmek'in müdürü, o günden itibaren yıl sonuna kadar ekmeğe zam yapmama ve halkın uygun fiyatlı sürdürülebilir kalitedeki ekmeğe ulaşımını kolaylaştırma adına her türlü artan maliyet artışını kendi içlerinde telafi etmeye çalıştıklarını kaydetti.
Gedik şöyle devam etti:

"Özellikle paketli çeşit ekmeklerimizin satışından elde ettiğimiz kârlılıkla normal ekmek maliyetini dengeliyoruz. 2022’nin sonuna kadar tahminen 410 milyon adetten fazla normal ekmek üretmiş olacağız. Normal ekmek dışındaki çeşit ekmeklerimizin ve diğer unlu mamullerimizin satışının da artması, üretim-satış maliyetlerimizi daha dengeli ve sürdürülebilir kılıyor.
2023 itibarıyla asgari ücretin, enerji giderlerinin ve ekmeğin en büyük girdisi olan un fiyatlarının hangi seviyelerde seyredeceği İstanbul Halk Ekmek’in fiyat artış politikasını belirleyecek. Bir kamu iştiraki olarak kâr amacı gütmeden vatandaşlarımızın iyiliği ve çıkarları doğrultusunda fiyatlarımızı dayanılabileceğimiz en son noktaya kadar korumayı amaçlıyoruz. Eğer ihtiyaç olursa fiyat geçişi kararı İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile görüşülerek kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı