İstanbul hava durumu için son uyarı: Sibirya soğukları geliyor…

İstanbul hava durumu için Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılarını sürdürüyor. Hava durumu uyarısında bulunan Meteoroloji soğuk ve karlı havanın etkili olacağını bildirdi. İşte İstanbul hava durumu...

GÜNDEM 18.01.2022, 13:10
5
İstanbul hava durumu için son uyarı: Sibirya soğukları geliyor…
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul hava durumu için uyarıda bulundu. Bir kez daha soğuk ve karlı havanın etkisi altına giriyoruz. İstanbul'da 18 Ocak Salı günü hava durumu karla karışık yağmurlu olacak. 19 çarşamba günü ise hava durumu da belli oldu. Kar yağışının etkili olacağını duyuran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların akşam saatlerinden sonra il genelinde etkili olacağını söyledi.
İstanbul’un uzun zamandır beklediği karlı hava yurda yeniden dönüş yaptı. Meteoroloji, karlı havanın hafta sonuna kadar aralıklarla devam etmesini öngördü. Hava sıcaklığı Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalırken, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz'de de 1 ila 3 derece artacağı belirtildi. Diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi'ne (AKOM)’ da son dakika duyusunda bulundu.  AKOM’a göre sıcaklıklar düşecek, kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı yaşanacak ve buzlanmalar BEUS sistemi üzerinden müdahale edilecek. AKOM’un paylaştığı veriler ise şöyle: İstanbul’da bugünden itibaren kuzeyden gelen rüzgar kuvvetlenerek, saate 40-65 km hızında esecek.
Şehir merkezi dışında kalan yüksek kesimlerde sabah saatlerinden itibaren: Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos gibi bölgelerde karla karışık yağmur, akşam saatlerinden sonra il genelinde etkili olması tahmin ediliyor.
Çarşamba akşam saatlerine kadar bölgede etkili olması beklenen Sibirya kökenli soğuk hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların yer yer 0°C ve altına gerileyebileceği belirtilirken. AKOM, eksiye düşen sıcaklıklar nedeniyle buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceğini belirtti.  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı