İstanbul hava durumu: Kar yağışı ne zaman bitecek (Haritalı tahmin)

İstanbul hava durumu haritalı tahmin raporu paylaşıldı. İstanbul kar yağışı devam ederken bir yandan da kar yağışı ne zaman bitecek merak ediliyor. Meteoroloji İstanbul hava durumu verisini paylaştı.

GÜNDEM 25.01.2022, 15:20
24
İstanbul hava durumu: Kar yağışı ne zaman bitecek (Haritalı tahmin)
İstanbul hava durumu yoğun kar yağışı altında. İstanbul’da dün etkisini gösteren kar yağışı ulaşım başta olmak üzere birçok alanda aksaklıklara ve mağduriyetlere neden oldu. İstanbul hava durumu için peş peşe açıklama yapan AFAD, AKOM kar yağışı ve sonrası için vatandaşlara yönelik sık sık uyarılarına devam ediyor. İstanbul hava durumu tahmin raporları da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sık sık yapılıyor. Peki, İstanbul kar yağışı ne kadar devam edecek veya ne zamana kadar devam edecek? İşte Haritalı İstanbul hava durumu tahmini raporları…
İstanbul hava durumu tahminlerine göre, megakentte kar yağışı devam edecek. Kar yağışı Karadeniz üzerinden İstanbul’a dün geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü haritalı İstanbul hava durumu raporu paylaştı ve böylece İstanbul kar yağışı ne kadar devam edecek sorusu cevabını buldu.
İstanbul hava durumu dün itibariyle en sert etkisini gösterdi. DEK olarak ifade edilen ‘deniz etkisi kar yağışı’ dün öğle saatlerinden sonra megakent genelinde etkisini hissettirdi. Akşam saatlerinde yer yer tipiyle beraber kar yağışı etkisini artırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, perşembe akşam saatlerinden itibaren kar yağışı şehri terk edecek. 
Soğuk hava bir süre daha İstanbul’da etkisini hissettirecek. İstanbul hava durumu verilerine göre, soğuk hava perşembe gününe kadar İstanbul ve çevresinde etkisini sürdürecek. Kentin doğu kesimlerinde gelecek hafta sonuna kadar kar yağışı sürecek.
Çok bulutlu, bölgenin doğusunun (İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte Trakya Kesimi'nde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.
HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin altında seyredecek.
RÜZGAR: Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 70 km/saat hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. İSTANBUL İÇİN YOĞUN KAR, FIRTINA, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: İstanbul'da halen aralıklarla devam eden kar yağışlarının il genelinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, İstanbul'un kuzey ve batı kesimleri ile boğaz çevresinde YOĞUN OLMAK ÜZERE deniz etkili kar yağışlarının aralıklarla kentte etkisini sürdürmesi bekleniyor. Özellikle köprü ve viyadükler başta olmak üzere il genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'e bakan girişi ve boğaz hattı boyunca, deniz ulaşımı bakımından görüş mesafesinde azalma ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 70 km/saat hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. BUZLANMA VE DON UYARISI: Bölgemiz genelinde buzlanma ve don olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı