İstanbul yenilgisi için “İçimizdeki beyinsizler” demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ekibinden olan Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’yı görevden aldı.

GÜNDEM 12.11.2022, 20:40
3
İstanbul yenilgisi için “İçimizdeki beyinsizler” demişti
Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları arasında yer alan, Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili atama oldukça dikkat çekti. Cumhurbaşkanı imzasıyla görevden alınan, Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminde İSKİ'de çalışmaya başlamıştı. İSKİ’de çeşitli görevlerde bulunan Uzunkaya, İSKİ Genel Müdür yardımcılığı da yapmıştı.
Ekrem İmamoğlu’nun ikinci kez kazandığı, 23 Haziran 2019’da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri sonrasında attığı, twitter mesajıyla dikkat çeken Cafer Uzunkaya aslen Rizeli. Uzunkaya mesajının ilk cümlesinde şöyle demişti: “İçimizdeki beyinsizler yüzünden sen bizleri helak etme Allah’ım” demişti. Seçim sonuçlarının heyecanı içinde Uzunkaya’nın bu cümlesiyle tam olarak kimi kastettiği anlaşılamamıştı. İkinci cümlesini “Hak ve hakikat namına, aziz milletim ve ülkem için ihlasla çalışanlar her daim kazanmakta” şeklinde yazan Uzunkaya, “Riyakar mütekebbirlerse, hiç kazanmadı ki” demişti. Son cümlesinde ise Uzunkaya’nın, özellikle seçimin iptal edilmesi için çalışma ve açıklamalar yapan AKP’lileri hedef almıştı. Uzunkaya, 23 haziranı 24 hazirana bağlayan gece yarısı yayınladığı mesajın son cümlesinde şöyle demişti:“Artık başarısızlıkların müsebbipleriyle.. çözüm ve çıkış yolları konuşulmasın.”
Cafer Uzunkaya 1965 Samsun doğumlu olmasına karşın, aslen Rize İkizdereli. 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitiren Uzunkaya, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde iktisat alanında yüksek lisans yaptı. Öğretmenlik, İl Kültür Müdürlüğü, İSKİ’de Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı yapan Uzunkaya, 2014 yılında İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı, 2017’de ise Genel Müdür olmuştu. Uzunkaya, alındığı göreve ise 7 Ocak 2020 tarihinde atanmıştı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı