İstanbul'da iş insanının evinden hırsızlık yapan 2 zanlı tutuklandı

İstanbul Çekmeköy'de iş insanının villasındaki kasadan 7 milyon lira değerinde mücevher ve para ile arabasının çalınmasına ilişkin yakalanan 2 şüpheli tutuklandı.

ASAYİŞ 20.05.2023, 09:45
1
İstanbul'da iş insanının evinden hırsızlık yapan 2 zanlı tutuklandı
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, maskeli bir kişinin, girdiği evde iş insanının eşi ve kızına silah doğrultarak kasayı açtırdığı, içindeki 7 milyon lira değerinde mücevher, 5 bin avro ve bin dolar ile garajdaki aracı alarak kaçtığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.
Çalınan aracı ormanlık alanda terk edilmiş bulan ekipler, yaptıkları incelemede, evde şoför olarak çalışan Ş.P'nin sık sık yurt dışına çıktığını, normalin üzerinde harcamalar yaptığını, kuyumcuda ziynet eşyası bozdurduğunu ve yabancı uyruklu sevgilisiyle ziynet eşyalarının bir kısmını yurt dışına çıkarttığını belirledi.
Ümraniye'de çalıntı mücevherlerin bir kısmıyla yakalanan Ş.P, ilk ifadesinde suçunu itiraf etti. 6 yıldır şoför olarak çalıştığı evin içini iyi bildiğini belirten Ş.P, suç ortağı M.Ç'yi kendisinin yönlendirdiğini, mücevherlerin bir kısmıyla yabancı uyruklu sevgilisi İ.K'ye hediye aldığını, diğer kısmını M.Ç'ye verdiğini kaydetti.
Ekipler, çalınan mücevherlerle birlikte M.Ç'yi İzmir'de gözaltına aldı. İ.K'nin ise yurt dışında olduğu belirlendi.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından şüpheliler Ş.P. ve M.Ç, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.
Ele geçirilen mücevherler ve para sahibine teslim edildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı