İstanbul'da kafe, restoran ve lokantalar ne zaman açılacak?

İstanbul'da kafe, restoran ve lokantalar ne zaman açılacak? sorusunun cevabı belli oldu.

EKONOMİ 20.02.2021, 20:30
14
İstanbul'da kafe, restoran ve lokantalar ne zaman açılacak?
Türkiye'de yasaklar dönemi Kasım sonu itibari ile yeniden başladıktan sonra 3 aya yakın süredir devam ediyor. Bu süreçte kafe-restoran gibi işletmeler kapanırken, hafta içi geceleri, hafta sonu ise tam sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Yasak en çok en kalabalık ilimiz olan İstanbul'u etkiliyor. Öte yandan 17 Şubat'ta kısıtlamaların il bazında kaldırılacağının açıklanmasının ardından gözler İstanbul'da yasaklar ne zaman kalkacak? sorusuna çevrilmiş durumda. İllerimizde yasakların risk durumuna göre karara bağlanacak olması ile herkes İstanbul'daki durumu merak etmeye başladı. Konu ile ilgili bir güzel haber İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'ndan geldi.

Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılma açıklamasının ardından yaptığı açıklamada, İstanbul'da Korona tablosunun olumlu olduğunu ve seyrettiğini, İstanbul'da kafe restoranların açılması, sokağa çıkma yasağının kaldırılması gibi eylemlerin yapılabileceğini belirtti.
Memişoğlu açıklamasında; "İstanbul şu anda esasında Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 1 Mart'tan itibaren olacak kısıtlamaların azalmasına hazır. Bu konuda da özellikle öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına kavuşmasını, esnafımızın iş yerini açmasını bekliyoruz. Bu konuda her türlü hazırlığımızı da yapmış durumdayız. İstanbul'da vaka sayıları esasında minimilimize edilmiş durumda ama devamı için uyum şart. Gevşeme olduktan sonra da bu uyumu gösterdiğimiz müddetçe maske, mesafe, hijyen kurallarına uyduğumuz müddetçe, aşılamayı zamanında yaptığımız müddetçe kısıtlamaların azaltılmasında İstanbul için, Mart ayı başından itibaren bu konuda bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. Ama tabi ki bunun kararı Bakanlığımızın ve bilimsel kurulumuzun öneriler doğrultusunda olacaktır" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı