İstanbul'da 'resmi belgede sahtecilik' operasyonu

İstanbul’da kaçak göçmenler için sahte ikamet belgesi, pasaport ve kimlik düzenleyen bir şebekeye operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden 4’ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÜNDEM 07.05.2023, 16:25
1
İstanbul'da 'resmi belgede sahtecilik' operasyonu
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından ‘resmi belgede sahtecilik’ suçunun önlenmesine yönelik İstanbul genelinde düzenlenen operasyonda 7 şüphelinin gözaltına alındığı duyuruldu.
Şüpheli şahısların kaçak göçmenlere sahte ikamet belgesi, pasaport ve kimlik hazırladıklarının tespit edildiğinin yapıldığı açıklamada adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda kimlik ve pasaport yapımında kullanılan malzeme ile dijital materyal ele geçirildiği belirtildi.
Operasyonda ele geçirilen malzemeler arasında, şahıslar adına düzenlenmiş çok sayıda sahte pasaport ve kimlik belgelerine ait fotoğraflar, kaçak göçmenlerin Yunanistan’a gidiş rotalarını tarif eden konumlar ve çok sayıda tekne fotoğrafı olduğu kaydedildi.
Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 2’sinin serbest bırakıldığına dair yapılan açıklamada biri hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulandığı ve 4 şüphelinin de tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı