İstanbulkart'ı kişiselleştirmeyen ulaşımı ücretsiz kullanamayacak

İBB, ekim ayı itibarıyla resmi tatil ve bayramlardaki ücretsiz toplu ulaşım hizmetinden sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcılarının faydalanabileceğini açıkladı.

EKONOMİ 30.09.2022, 15:55
1
İstanbulkart'ı kişiselleştirmeyen ulaşımı ücretsiz kullanamayacak
İBB’den resmi tatiller ve bayramlardaki ücretsiz toplu ulaşım hizmetiyle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, ekim ayından itibaren resmi tatillerde ve bayramlardaki ücretsiz toplu ulaşım hizmetinden sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerinin faydalanabileceği bildirildi. Turistlerin ve göçmenlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ücretsiz ulaşım hakkı olmayacağının belirtildiği açıklamada, birçok ödeme noktasında banka kartı gibi de kullanılan İstanbulkart’ların anonim (üzerinde isim yazmayan) özelliğinin ortadan kalkmasıyla kartların kişiye özel hâle geldiği vurgulandı.
Kişiselleştirme sisteminin yapılabilmesi için İstanbulkart Mobil uygulamasının veya kartın internet sitesinden kaydolunabildiğinin anımsatıldığı açıklamada, İstanbul’da birçok kampanyadan da sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerinin yararlanabildiğine değinildi. 31 Aralık 2022 tarihinde de anonim tüm İstanbulkart’ların kullanımına son verileceği belirtildi.
Konuyla ilgili bilgi veren BELBİM AŞ Genel Müdürü Nihat Narin, şunları söyledi:
İstanbulkart’ı kişiselleştirebilmek için şu adımlar takip edilmeli. İstanbulkart Mobil’e giriş yapılarak ana sayfadan “kart ekle” alanındaki yönlendirmeler takip edilerek ya da www.bireysel.istanbulkart.istanbul adresinde gerekli bilgiler doldurulmalı. İstanbulkart Mobil ya da internet üzerinden yapmak istemeyen kullanıcılar ise 153’ü arayarak kartlarını kişiselleştirebilir.
KİŞİSELLEŞTİRMENİN FAYDALARI
İstanbulkart kişiye özel olduğu zaman, kartını kaybeden ve içindeki bakiyesini güvenceye almak isteyen vatandaş, 153’ü arayarak hemen bakiyesini koruma altına alacak. İçindeki bakiyeyi yeni kartına güvenle taşıyabilecek.
Özel günlerde sunulan ücretsiz geçiş hakkından 29 Ekim itibarıyla yalnızca kişiselleştirilmiş kart sahipleri faydalanabilecek. 18 Temmuz 2022 tarihinden sonra satın alınan kartlar kişiselleştirildiğinde ise ilk geçiş ödemesinden sonra 7,67 lira iade ediliyor.
1 Eylül’de başlayan kampanya ile daha önce market alışverişini İstanbulkart ile yapmamış olan kullanıcılara 150 liralık market alışverişlerinin 30 lirası iade ediliyor. Starbucks Mobil hesabına İstanbulkart’ı ile 50 lira yükleyen kullanıcılara 10 lira nakit iadesi yapılıyor. Beltur’da kendisine özel İstanbulkart ile ödeme yapan kullanıcıların ödeme yaptıkları tutarın yüzde 10’u iade ediliyor.
“İstanbulkart, artık bir kredi kartı gibi marketlerde alışveriş yapılabilen bir yaşam kartı oldu. Bu durum, İstanbulkart’a yüklenen bakiye miktarını artırdı. Bizim, artık İstanbulkart’a yüklenen bu yüksek bakiyeleri koruma altına almamız gerekiyor. Kredi kartınızı kaybettiğinizde bizler ne yaparız? Hemen bankayı arar ve kartı kullanıma kapatırız. İstanbulkart’ı kişiselleştirdiğimizde de içindeki bakiyeyi aynı şekilde koruma altına alabileceğiz, ama kartınız anonim bir kartsa bunu yapmak mümkün değil. Bu nedenle kişiselleşmemiş İstanbulkartlar 31 Aralık’tan sonra kullanıma kapatılacak.” 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı