İstanbul'un en eski eczacılarından Melih Ziya Sezer vefat etti

Kuruluşu 1902 yılına dayanan Yeni Moda Eczanesi sahibi ve İstanbul'un en eski en eski eczacılarından olan Melih Ziya Sezer bugün hayatını kaybetti. Vefat haberini Muharrem Gürbüz duyurdu.

KÜLTÜR SANAT 29.06.2022, 14:00
10
İstanbul'un en eski eczacılarından Melih Ziya Sezer vefat etti
1902 yılında kurulan ve Kadıköy’ün tarihi değerlerinden olan Yeni Moda Eczanesi’nin sahibi ve İstanbul'un en eski eczacılarından olan Melih Ziya Sezer bugün 90 yaşında hayatını kaybetti. Yeni Moda Eczanesi, 120 yıllık tarihi dokusu ve kendine has kokusuyla ziyaretçilerin dikkatini çekiyordu. 

Babasından devraldığı eczacılık mesleğini sürdüren ve 1 asra yaklaşan ömür süren Melih Ziya Sezer, İstanbul Moda’daki evinde bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Sezer, geçtiğimiz aylarda yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle evinde istirahat etmeye başladığı öğrenildi.

Melih Ziya Sezer’in vefat haberini gezgin ve Şehir Plancısı Muharrem Gürbüz sosyal medya platformu Twitter hesabından duyurdu. Duyduğunu üzüntüyü paylaşan Gürbüz, “120 yıllık tarihi ile Kadıköy'ün en eski sakinlerinden biri olan Yeni Moda Eczanesi'nin sahibi Melih Ziya Sezer vefat etmiş. Kendisi ile 2020 yılında tanışıp, muhabbet etme şansı bulmuştum. Ricamı kırmayıp dükkanını ve kendisini fotoğraflamam için bana yardımcı olmuştu. Benim için keyifli bir sohbet ve eşsiz bir deneyimdi. Vefatına üzüldüm. Mekanı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Melih Ziya Sezer’in cenazesiyle ilgili de bilgi veren Muharrem Gürbüz, “Cenazesi bugün 16:00'da Moda Camii'nden kaldırılacakmış. Tanıyan bilen bi'şekilde yolu Melih Ziya Bey ile kesişen herkese duyurulur.” dedi.*Kapak ve haber içi fotoğraf: Muharrem Gürbüz

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı