İstanbul'un ilk ve tek Ekolojik Çocuk Parkı Avcılar’da açıldı

Avcılar'da, İstanbul'un ilk ve tek Ekolojik Çocuk Parkı'nın açılışı gerçekleşti. Avcılar Paşaeli Piknik Alanı’nda yaklaşık 9.000 metrekare alanda hizmete açıldı.

KÜLTÜR SANAT 27.04.2023, 04:35
5
İstanbul'un ilk ve tek Ekolojik Çocuk Parkı Avcılar’da açıldı

Avcılar'da, İstanbul'un ilk ve tek Ekolojik Çocuk Parkı'nın açılışı gerçekleşti. Avcılar Paşaeli Piknik Alanı’nda yaklaşık 9.000 metrekare alanda hizmete açıldı. Açılış programı Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, projenin paydaşı İNSEV Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan ve İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Çevre ve Yer Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Atakan Öngen’in konuşmalarıyla başladı.

Avcılar Belediye’si ilçenin çehresini değiştirecek yatırımlara devam ediyor. Geçtiğimiz gün açılışı gerçekleştirilen Ekolojik Çocuk Parkı'yla geleceğe dönük önemli bir projeye imza atıldı. İstanbul'un ilk ve tek olma özelliğini elinde bulunduran Ekolojik Çocuk Parkıyla minikler ekolojik parkta doğaya uyumlu bungalov atölyelerde el becerilerini geliştirecek, doğa ve felsefe bağlantısını öğrenecek. Avcılar ve İstanbullu vatandaşların büyük ilgi gösterdiği bu açılışta Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli bir konuşma yaparak "Çocuklarımız geleceğimiz; onlara esenlikle yaşayabilecekleri bir gelecek bırakmak ise en ulvi görevimiz." dedi. 

Avcılar Belediye Başkanı Tura Hançerli ekoloji parkının açılışında konuşarak, “Toprağı ve doğayı öğrenmek, emekle ekilen tohumların büyüdüğünü görmek; dünyaya, insana ve yaşadıkları şehre bakış açılarını değiştirerek çocuklarımızı hapsettiğimiz büyük betonların dar dünyalarından çıkarmayı sağlayacaktır. Çevre ve doğayı tahrip eden, tamamen maddi çıkarlara indirgenmiş, tüketici bir sisteme karşı çocuklarımızın da kendi dünyalarını kurarken, dayanışmacı, adil eşitlikçi, erdemli, müşterek bir hayat kurmak adına onlara da ilham verici olacaktır. Bir baba olarak, kendi kızlarım için ne düşünüyorsam bu kentin her bir çocuğu için aynı hayali kuruyorum. Çocuklarımız bu parkta gözlem kulesinde kuşları gözlemleyerek kuşların serüvenini öğrenecek. Toprağa tohumlar ekerek değişimi, bereketi, sabrı bizzat doğadan öğreneceklerdir” ifadelerini kullandı. Açılış programına katılan yüzlerce Avcılarlı çocuk ekolojik parkın içerisinde yer alan atölyelerde unutulmaz deneyimler yaşadılar.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı