İstifa edeceği konuşulan TÜİK Başkanı Dinçer sessizliğini bozdu

Kulislerde istifa edeceği konuşulan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer, sessizliğini bozdu. Dinçer, “Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum...” dedi.

GÜNDEM 20.01.2022, 09:55
16
İstifa edeceği konuşulan TÜİK Başkanı Dinçer sessizliğini bozdu
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Sait Erdal Dinçer, Dünya gazetesine konuştu. TÜİK’in enflasyon verilerini düşük gösterdiğine dair iddiaları yanıtlayan Dinçer, “Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum. Biliyorsunuz, milyonlarca çalışan bizim açıkladığımız enflasyona göre zam alıyor. Şimdi o insanların adeta geliriyle oynamak, hakkını yemek… Bunu yapmam, böyle bir sorumluluk altına girmem söz konusu olabilir mi?” dedi.
Dinçer, TÜİK içinden hiç kimsenin enflasyonun yanlış açıklanmasına sessiz kalmayacağını aktararak “Bu koltukta şimdi ben oturuyorum, yarın başkası oturur; yani başkanın kim olduğunu boş verin. Siz sanıyor musunuz ki TÜİK’te enflasyon hesaplamasıyla ilgili birimde çalışan yüzlerce arkadaşım ortaya koydukları orandan çok farklı bir açıklama yapılmasını sineye çeker, hiç sesini çıkarmaz” diye konuştu. 

TÜİK Başkanı Dinçer, geçtiğimiz günlerde kendisiyle görüşmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na randevu vermemişti. Kurum Kılıçdaroğlu kurum önüne gittiğinde ise kapıya kilit vurmuştu. Görüntüler tepki çekmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı