İstifa eden Korkmaz Karaca: AK Parti için ölümüne çalışırım...

Saygı Öztürk, Sözcü’deki yazısında hakkındaki iddialar sonrası istifa eden Cumhurbaşkanı Danışmanı Korkmaz Karaca ile olan görüşmesini aktardı.

GÜNDEM 01.09.2022, 08:45
1
İstifa eden Korkmaz Karaca: AK Parti için ölümüne çalışırım...
Son dönemde adı gündeme gelen ve sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa ettiğini duyuran Cumhurbaşkanı Danışmanı Korkmaz Karaca, “kendisine ve ailesine saygısından doalyı görevini bıraktığını” söyledi.
Sözcü’den Saygı Öztürk, bugünkü köşe yazısında Korkmaz Karaca’nın istifasını değerlendirdi.
Korkmaz Karaca’nın bazı ifadelerine de yer veren Öztürk’ün yazısının bir kısmı şöyle:
Korkmaz Karaca'nın adı yeniden gündeme getirilince bu durumdan eşi ve kızı hayli etkilendi, yazılanlara karşı dayanacak halleri kalmamıştı. Karaca, eşi ve kızının fotoğrafının altına yapılan yorumu bana gönderdi ve “Lütfen bu terbiyesizliği de yazın” dedi. O yorumda şunlar yazılıydı: “Bakıyorum da müşterilerini çok iyi ağırlıyorsun. İkramda kusur etmiyorsun” deniliyor.
Dahasını yazmaya da, okumaya da terbiyem el vermiyor. Kızı, okuduğu mesajlarla söylenenler karşısında “Baba ne olur istifa et” dedi. Eşi de aynı istekte bulundu. Karaca, adım adım istifaya gitti.
Nitekim, istifadan sonra kendisiyle konuştuğumda “Benim dokunulmazlığım yok. Kendime ve aileme saygımdan dolayı istifayı gerekli gördüm. Hayatta bazen bir adım geri atılması da gerekiyor. Siyasette böyle gidip-gelmeler olur” dedi.
İstifa dilekçesini vermeden İçişleri Bakanı'nın yanına gitti. Görüştüler. Karaca istifa edeceğini söyledi. Bakan da istifa gerekçelerini makul buldu. Bu gelişmeden Cumhurbaşkanı'na da bilgi verildi. Cumhurbaşkanlığı'ndaki ve partideki görevlerinden istifa etti. Ancak AKP üyeliği devam ediyor. Gelecek seçimlerde de AKP'nin kazanması için “ölümüne” çalışacağını belirtti. Korkmaz Karaca, memleketi Ardahan'dan milletvekili adaylığı planlıyordu. Bundan sonra ne olur bilemem. Ama bildiğim, Korkmaz Karaca, kızının gözyaşlarına dayanamadı ve bir baba olarak yapması gerekeni yaptı. Baba üzerinden bir anneye, bir kıza karşı saygısızlık yapılmamalı, hakaret edenler de hak ettiği cezayı görmeli…

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı