İstifalar peş peşe geldi: Memleket Partisi İl Başkanı, AKP'ye katıldı

Erkan Armutçu, Memleket Partisi Trabzon milletvekili adayı olarak katıldığı basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini açıkladı.

GÜNDEM 12.05.2023, 20:00
1
İstifalar peş peşe geldi: Memleket Partisi İl Başkanı, AKP'ye katıldı
Memleket Partisi Trabzon İl Başkanı Volkan Armutçu ve Aksaray İl Başkanı Oktay Künt, Cumhurbaşkanı seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıkladılar. Armutçu, Millet İttifakı'nın PKK ile işbirliği halinde olduğunu iddia ederek, partisinin desteğinin olmayacağını belirtti ve halktan bir oy Memleket Partisi'ne, bir oy de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a vermelerini istedi. Künt ise, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin baskılar sonucu adaylıktan çekildiğini söyledi ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini duyurdu. Künt ayrıca, Memleket Partisi İl Başkanlığı görevinden de istifa ettiğini açıkladı.
Hakkari'de Memleket Partisi İl Başkanı Mehmet Samioğlu, Genel Başkan Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinin ardından istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Samioğlu, beraberindeki parti yöneticileriyle birlikte AK Parti seçim bürosuna geçti. Burada, AK Parti İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar ve Hakkari Milletvekili Adayı Dr. Hikmet Yaşar ile partililer tarafından karşılandı.
Samioğlu, yaptığı açıklamada, Genel Başkan Muharrem İnce'ye yapılanları kabul etmediklerini belirtti. Ayrıca, istifalarının bir hafta önce AK Parti yönetimi ile temasları olduğunu söyleyen Samioğlu, partisi olarak il ve ilçe yönetimi ile birlikte AK Parti'ye katılma kararı aldıklarını açıkladı.
"Seçimlerde Cumhur İttifakı'nda yer alamaya karar verdik. Partimizden bugün itibariyle istifa ettik. Memleket Partisi Hakkari İl Örgütünü feshettik. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun" diyen Samioğlu, AK Parti'ye geçtikleri için mutlu olduklarını ifade etti.
AK Parti Hakkari İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya da konuşmasında, seçimlere kısa süre kalırken Memleket Partisi İl Başkanı, il, ilçe teşkilatlarının memleket ve ülke için doğru adrese geldiğini belirtti. Samioğlu ve yönetimine rozet takılmasıyla tören sona erdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı