“İstiklal ruhu, Kudüs şuuru” yarışmalarının ödülleri sahiplerini buldu

İstiklal Marşı’nın 100’üncü Yılı nedeniyle düzenlenen “İstiklal Ruhu, Kudüs Şuuru” başlığı ile gerçekleşen 3 farklı yarışmanın kazananları belli oldu.

GÜNDEM 18.01.2022, 08:15
2
“İstiklal ruhu, Kudüs şuuru” yarışmalarının ödülleri sahiplerini buldu
Genç Memur-Sen öncülüğünde ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin katkıları ile İstiklal Marşı’nın 100’üncü Yılı nedeniyle düzenlenen ”Gençliğin Kaleminden Mehmet Akif” temalı üniversiteler arası mektup yarışması, “Asım’dan Akif’e Mektup” temalı liseler arası mektup yarışması ve “İstiklal Marşı Resim Olsaydı Nasıl Çizilirdi” temalı ilk ve ortaokul resim yarışmasının ve Kudüs Akademisi dönem sonu ödülleri sahiplerini buldu.

Memur-Sen Genel Merkezinde düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Genç Memur-Sen Genel Başkanı Mustafa Başkara, İstiklal Marşı’nın 100’üncü yılında istiklal ruhunun yaşatılması için çalışmalar yaptıklarının altını çizerek, “Bugün de burada ilk ve ortaokul düzeyinde düzenlediğimiz; ‘İstiklal Marşı Bir Resim Olsaydı Nasıl Çizilirdi?’ konulu resim yarışması, lise düzeyinde düzenlediğimiz; ‘Asım’dan Akif’e Mektup’ başlıklı mektup yarışması ve üniversite düzeyinde düzenlediğimiz; ‘Gençliğin Kaleminden Mehmet Akif’ temalı deneme yarışmalarının ödül töreninde bir aradayız. Bu yarışmalar vesilesiyle, genç nesillerde İstiklal ruhunu diri tutma ahdimizi yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Yarışma kapsamında 11 bini aşkın katılımcının olduğunu kaydeden Başkara, “Onlarca eser arasından dereceye girerek ödül almaya hak kazanan kardeşlerimi tebrik ediyorum. Türkiye’nin en önemli iki kurumu olan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının desteklediği ‘Kudüs Akademisi’ programını düzenlemiş bulunmaktayız. Program çerçevesinde Türkiye genelinde yaptığımız sınav neticesinde Kudüs’e gitmeye hak kazanan 50 kardeşimiz de bugün aramızda bulunmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

Ödül töreninde konuşan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkanı Abdullah Eren, Kudüs meselesinin gündeme geldiği her zamanda Türkiye’nin en yüksek sesi çıkardığına dikkat çekerek, “Genç Memur-Sen yapacakları program neticesinde gençleri Kudüs’e gönderme teklifi ile bize geldiğinde büyük mutluluk duyduk. Kudüs meselesi asırlardır, bayraktarlığını yapan milletimizin meselesidir” diye konuştu.

Ödül töreninde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu tür programlar ile gençlerin şuurlu olmasını ve Kudüs davasına sahip çıktığını belirterek, “Genç Memur-Sen, düzenlediği yarışmalarla kalemle ve kelamla, sanatla ve edebiyatla; Kudüs Akademisiyle de Kudüs’le buluşturuyor. İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yılı münasebetiyle Türkiye genelinde düzenlenen; ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik ‘İstiklal Marşı Resim Olsa Nasıl Çizilir?’, lise öğrencilerine yönelik ‘Asım’dan Akif’e Mektup’, üniversite öğrencilerine yönelik, ‘Gençliğin Kaleminden Mehmet Akif’ deneme yarışmalarında dereceye giren gençlerimizi ödüllendiriyoruz. Böylece yarınımızı medeniyetimizin uç verdiği bir koca çınarın gölgesinde yetişen gençlerimizle inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yarışma kapsamında özellikle deneme alanında çok yoğun bir katılım olduğunu ifade eden Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN, “Jürilerimiz verilen eserler karşısında seçim yapmakta çok zorlandı. Eserler gerçekten dolu doluydu. Yazıları ile yarışmaya katılan gençler yazı ile ilgili süreçlerini, çalışmalarını devam ettirmeyi” ifadelerini kullandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, değerler dünyamızın iki temel konumundan olan Kudüs için bir araya gelindiğini hatırlatarak, “Kudüs kalbimizde Müslümanların en değer verdiği şehirlerden birisi. Yıllardır işgal altında. Ancak bu durumda Kudüs’ün sancağı düşmüş anlamına gelmez. Siyonist İsrail’in işgalinin başladığı ilk günden itibaren kanayan yaramız olmuştur Kudüs. Bu program esaretin ve işgalin kabul edilmediğinin kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı