İsveç İstihbaratı: 'PKK'yı İsveç'te suç çeteleri finanse ediyor'

İsveç İstihbarat Teşkilatı (SEPO), terör örgütü PKK'nın İsveç'te, organize suç grupları tarafından yürütülen "haraç toplama" dahil suç faaliyetleri ile finanse edildiğini açıkladı.

DÜNYA 25.02.2023, 16:25
2
İsveç İstihbaratı: 'PKK'yı İsveç'te suç çeteleri finanse ediyor'
İsveç İç Güvenlik Servisi (SEPO) Terörle Mücadele Bölümü Başkan Yardımcısı Susanna Trehörning, ülkesinin devlet televizyonu SVT'ye yaptığı açıklamada, "Terör örgütü PKK'nın ülkesinde önemli ölçüde finans sağladığını" söyledi.
İsveç İç Güvenlik Servisi (SEPO) Terörle Mücadele Bölümü Başkan Yardımcısı Susanna Trehörning, "Miktar vermeyeceğim ama terör örgütü PKK'nin ülkemizde terör için önemli ölçüde finans sağladığını söyleyebilirim" dedi.

Suçları fiilen işleyen kişileri tespit etmek için devamlı çalıştıklarını belirten İsveç İç Güvenlik Servisi (SEPO) Terörle Mücadele Bölümü Başkan Yardımcısı Susanna Trehörning, geçen hafta iş yerlerinden terör örgütü PKK'ya haraç toplayan bir kişiyi yakaladıklarını kaydetti.
İsveç'in NATO Üyeliğinden Sorumlu Başmüzakereci Oscar Stenström, 29 Ocak'ta ülkesinin devlet radyosu SR'ye "İsveç'te organize suç çeteleri PKK'yı finanse ediyor. Finlandiya'dan farklı olarak İsveç'te PKK'nın daha fazla finans kaynağı var" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan İsveç İç Güvenlik Servisi (SEPO) Terörle Mücadele Bölümü Başkan Yardımcısı Susanna Trehörning, Dagens Industri dergisinin, "SEPO'nun, PKK'nın İsveç'teki faaliyetleriyle başa çıkmak için yeterince çaba sarf ettiğini düşünüyor musunuz" şeklindeki soruya, "Bu bizim faaliyetlerimizin bir parçası ve uzun zamandır, on yıllardır devam ediyor. Zaman zaman yüksek yoğunluklu, zaman zaman da düşük yoğunluklu oldu. Bu yaz, terör örgütlerine katılımı yasaklayan yeni bir yasa yürürlüğe girecek." şeklinde cevap verdi.
Habere göre, yasa yürürlüğe girdiğinde ön soruşturmaların sayısının artmasını bekliyor. Yasa ile birlikte şüphelilere daha erken bir aşamada müdahale edebileceğini işaret eden İsveç İç Güvenlik Servisi (SEPO) Terörle Mücadele Bölümü Başkan Yardımcısı Susanna Trehörning bunu doğruluyor.

İsveç İç Güvenlik Servisi (SEPO) Terörle Mücadele Bölümü Başkan Yardımcısı Susanna Trehörning, sözlerini, "[Teröristlere] radikalleşme sürecinin sonlarına doğru ya da insanlar bir saldırı gerçekleştirmeye hazır olduklarında müdahil olmak istemiyoruz. İnsanlar bir terör örgütüne dahil olmaya başlar başlamaz orada olmak ve müdahale edebilmek istiyoruz ki bu yasa bunu mümkün kılıyor..." ifadeleri ile sonlandırdı

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı