İsveç'ten terörist iadesi çıkışı: "İsveç mahkemeleri karar verir"

İsveç'ten terörist iadesi çıkışı geldi. İsveç Adalet Bakanı Johansson, iade davalarında İsveç mahkemelerinin karar verdiğini vurguladı.

DÜNYA 01.07.2022, 11:45
2
İsveç'ten terörist iadesi çıkışı:
Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'dan NATO üyelik mutabakatında teröristlerin iadesini istemesiyle ilgili açıklama yapan İsveç Adalet Bakanı Morgan Johansson, iade davalarında İsveç mahkemelerinin karar verdiğini vurguladı.
Norveç haber sitelerinde yer alan habere göre, Johansson, "İsveç vatandaşı olmayan kişiler diğer ülkelerin talebi üzerine, ancak İsveç yasaları ve Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi ile uyumlu olması koşuluyla iade edilebilir" ifadesini kullandı.
Johansson sözlerine şöyle devam etti:

İsveç Adalet Bakanı Johansson, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın açıklamasına doğrudan yorum yapmasa da iade konusunda son sözün hükümette değil, "iadeler üzerinde veto yetkisi olan" Yüksek Mahkeme'de olduğunu aktardı.
"Türkiye ile imzalanan ve Ankara'nın İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği üzerindeki vetosunu kaldıran anlaşma, Stockholm'e göre suçluların iadesi konusunda "Avrupa Sözleşmesine saygı gösterilmesini açıkça belirtiyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı