İşveren, düşük zammı güncelledi!

Önceki gün yeniden kurulan toplu sözleşme masası, işverenin yüzde 17’lik zam teklifi ile yeniden dağıldı. İşçi tarafı ise Ocak ayında greve hazırlanıyor.

EKONOMİ 29.12.2021, 07:50
4
İşveren, düşük zammı güncelledi!
MESS grup toplu sözleşmesinde kurulan ikinci masadan da sonuç çıkmadı. Önceki gün işverenin çağrısı ile işçi ve işveren tarafı bir araya geldi. Masada işvereni temsil eden MESS, ilk toplantılarda sunduğu zam teklifini güncelledi. MESS, yüzde 12 zam teklifini yüzde 17’ye çıkardı. İşçi tarafını temsil eden Türk Metal Sendikası, yeni teklifin de kabul edilemez olduğunu söyleyerek masadan ayrıldı.
Ekim ayında başlayan süreç işverenin düşük zam teklifi nedeniyle uyuşmazlık ile sonuçlanmıştı. Bunun üzerine metal işçileri ise bir eylem takvimi hazırlayarak işverene uyarı eylemlerine başlamıştı. Bu eylemlerden de sonuç alınmayınca geçtiğimiz hafta sonu sendika, grev kararını kamuoyu ile paylaşmıştı. Bu açıklamanın hemen ardından ise işveren sendikalara tekrar görüşme çağrısı yapıldı. Ancak son yapılan görüşmede işverenin yüzde 17’ye çıkarttığı zam teklifi de kabul edilmedi.
Ne ilk ne de son teklifin asla kabul edilemez olduğunu belirten Türk Metal Sendikası, eylemlerine kararlılıkla devam edecekleri vurgusunu yineledi. 2 Ocak’ta Kocaeli’de büyük bir miting düzenleyeceğini duyuran Türk Metal, aldıkları grev kararını ne zaman uygulayacaklarını da düzenleyecekleri miting ile açıklayacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı