İtalyan devi Juventus'ta yeni dönem: Devir teslim gerçekleşti

Andrea Agnelli'nin istifasının ardından yönetim değişikliğine giden Juventus'ta yeni başkan Gianluca Ferrero görevine başladı.

SPOR 18.01.2023, 20:25
1
İtalyan devi Juventus'ta yeni dönem: Devir teslim gerçekleşti
Andrea Agnelli'nin yönetim kurulunun istifasının ardından yönetim değişikliğine giden Juventus'ta Gianluca Ferrero dönemi resmen başladı.
Juventus'ta gerçekleşen hissedarlar toplantısının ardından yönetim kurulu da belirlendi.
Juventus'tan yapılan açıklamada, Gianluca Ferrero'nun kulübün yeni başkanı olarak göreve başladı ve yeni yönetim kurulunun 2025 yılına kadar görevde kalacağı ifade edildi.
Andrea Agnelli ve başkan yardımcısı Pavel Nedved de dahil olmak üzere bir önceki yönetim kurulu, geçtiğimiz yılın kasım ayında istifa etmişti.
Agnelli'yi istifaya götüren süreçte "Prisma" soruşturması
Ntvspor'un İtalyan basınından derlediği habere göre; Andrea Agnelli ve yönetim kurulunu istifaya götüren süreç, kulübün 2019-2020 ve 2020-2021 dönemi mali hesaplarının incelendiği Torino Cumhuriyet Başsavcılığının Mayıs 2021'de başlattığı "Prisma" soruşturmasıyla bağlantılı. Söz konusu soruşturma çerçevesinde, Kasım 2021'de ve Mart 2022'de kulübün Torino, Milano ve Roma kentlerindeki ofislerinde aramalar da yapılmıştı.
Siyah-beyazlı kulüpte söz konusu dönemde yer alan bazı yöneticiler ile futbolcular Paulo Dybala, Alex Sandro ve Federico Bernardeschi de savcılık tarafından soruşturma çerçevesinde bilgilerine başvurulmak üzere ifadeye çağrılmıştı.
Soruşturmayı yürüten savcıların, kulübün 2019-2021 dönemi mali hesaplarında özellikle futbolcu transferleri ve maaşlarında, haksız kazanç, eksik ya da yanlış beyan gibi mali usulsüzlükler tespit ettiği belirtilmişti.
Başsavcılığın soruşturmasını geçen ekim ayında tamamlamasına ek olarak, İtalya Piyasa Denetleme Kurulunun (CONSOB) bu sürece dair tespit ettiği eksikliklerin, kulüp yönetimini istifaya götürdüğü, Agnelli ve yönetiminin kulübün çıkarlarını korumak için istifa kararı aldığı basına yansımıştı.
İstifalar basında geniş yankı uyandırdıİtalyan basınında genel olarak "Juventus'ta deprem" başlığıyla yer alırken, Corriere dello Sport gazetesi haberi, "Başkan 12 yıl ve 9 lig şampiyonluğunun ardından bırakmak zorunda kaldı" ve "İstifa ettiler" başlıklarıyla duyurdu.
La Gazzetta dello Sport "Juve'de devrim" manşetini atarken, Corriere della Sera "Juve'de deprem, bütün yönetim kurulu gitti", La Stampa gazetesi ise "Juventus yeni sayfa açıyor" başlıklarını kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı