İTO Başkanı'ndan asgari ücrete ara zam için çağrı!

İTO Başkanı'ndan asgari ücrete ara zam için maliyetinin kamu ve özel sektör olarak ortaklaşa karşılanması çağrısı geldi.

EKONOMİ 26.06.2022, 15:55
4
İTO Başkanı'ndan asgari ücrete ara zam için çağrı!
Cityscape Qatar 2022 Fuarı'nda açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, enflasyonun baz etkisiyle son çeyrekte aşağı ineceğini belirtti.
"Şu anda enflasyonun yükselmeye devam etmeyeceğinin somut olarak görülmesi lazım. Bu nasıl olacak?" Avdagiç şöyle konuştu:
Yılbaşında yapılan asgari ücret zammında kamunun katkıda bulunduğunu hatırlatan Avdagiç, "Yılın ikinci yarısında yapılacak iyileştirmede yine kamunun vereceği bazı katkılar ile özel sektörün bir miktar kaynak aktarması bir araya gelerek ücretlerin enflasyon karşısındaki kayıplarının telafi edilmesi noktasında beraber adım atılması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
Biz iş dünyası olarak ileri dönemdeki artışları öngörerek abartılı fiyatlama yapmayacağız, kamu da bazı fiyatlamalarını gözden geçirecek. Tüketiciler de alışveriş yaparken A marketi buna dikkat etmiyorsa, B marketi ediyorsa, dikkat edenden alacak. Yani kamu da, özel sektör de devlet de bu konuda üzerine düşeni yapacak. İnşallah bunu iyi bir noktaya getireceğiz"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı