İTO'da seçim çağrısı: Değişim harekatı başladı

İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) 9 Kasım 2022'de yapılacak seçimler öncesi değişim çağrısı yapıldı. 'İTO'da Değişim' harekatı ekonomik krize sessiz kalındığı vurgusu yaptı.

EKONOMİ 20.10.2022, 12:00
2
İTO'da seçim çağrısı: Değişim harekatı başladı
İTO'da Değişim' harekatı mevcut yönetimin ekonomik krize ses çıkarmadığı gerekçesiyle değişim çağrısında bulundu.
'Aday ol', 'Oy ver' çağrısıyla yapılan açıklamada, "Son yıllarda Türkiye ekonomisi büyük bir türbülanstan geçiyor. Üst üste verilen yanlış kararlarla ülkemizde yaşayan her bir vatandaş gibi, ticaret erbabının da yıllarca çalışarak, alın teri dökerek sahip olduğu değerler eriyip gidiyor. Şirketler küçülüyor, kredi sarmalına düşüyor, borçlarını ödeyemez hale geliyor veya kapanıyor. Tüccar sattığını yerine koyamaz duruma düşürülüyor" denildi.

Açıklamada, "Tüm bunlar olup biterken Avrupa’nın en büyük sivil toplum örgütü olan İTO sesini çıkarmıyor, çıkaramıyor. Kişisel ikbal ve menfaate dayalı ilişkiler nedeniyle ticaret dünyasının ve ülke ekonomisinin haklarını savunmuyor" ifadelerine yer verildi.
Yapılan çağrı sonrası 10 maddelik yol haritası açıklanarak, şu ifadelere yer verildi:
- Bir an önce odamızda ticaret dünyasının gerçek temsilcileri yerlerini almalıdır.
- Odamız bir an önce liyakat temelli, özgür bir yönetime kavuşmalıdır.
- İTO her bir üyesi için adil, eşit ve şeffaf bir oda haline getirilmelidir.
- Üye şirketlerin desteklenmesi, ticaret hacminin büyümesi ve insanlarımızın refahının artırılması için İTO’da iş bilir bir ekip yönetime gelmelidir.
- KGF dahil çeşitli uygun kredi imkanlarına erişim başta olmak üzere, odamızın, ülkemizin ve devletimizin imkanları adil, şeffaf ve eşitlikçi bir anlayışla tüm üyelerimize kullandırılmalıdır.
- Odamız serbest ticareti kısıtlayan ya da daraltan her türlü iç ve dış gelişmelere karşı aktif hale getirilmeli; şehrimiz tüm Avrasya bölgesindeki en yoğun ticari merkez konumuna yükseltilmelidir.
- Odamız hem tüm komşularımızla hem yakın coğrafyamızla ve hem de tüm dünya ile ticari bağlarımızı güçlendirecek mekanizmalarda ana motor güç haline getirilmeli; bunun için odamızın dış ticaret kadroları geliştirilmelidir.
- İstanbul’u ticaretin yanı sıra, hizmet sektörünün, turizmin, sağlık sektörünün, inovasyonun ve yüksek teknoloji yatırımlarının üssü haline getirecek tüm atılımlar odamızın ve üniversitemizin inisiyatifinde geliştirilmelidir.
- Odamız bünyesinde bir ihtiyaç destek fonu kurularak dara düşen üyelerimize can simidi olunmalıdır. Bu tür imkanlar sadece belli bir azınlık grubuna değil, tüm ihtiyaç sahibi üyelerimize adil, eşit ve şeffaf biçimde kullandırılmalıdır.
- Odamız, kamu kurumları ve kadrolarıyla girmiş olduğu emir alan, emir veren ilişkisinden çıkarılıp, seçilmiş bağımsız bir sivil ve ekonomik güç olmanın verdiği yüksek temsil gücüyle yönetilmeli; üyelerinin iş hacmini büyütmek için karar vericilerle aynı göz hizasında çalışan ve üyelerinin haklarını koruyan bir yönetim anlayışına kavuşturulmalıdır.
Kampanyaya birçok ticari kuruluşun yöneticisi destek verirken, "9 Kasım'da oyunuzu kullanın" denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı