İttifakı ortağı yayında açıkladı! Sinan Oğan'a Bakanlık verilecek mi?

Sinan Oğan, ikinci turda Erdoğan'ı desteklemeye karar verdiğini açıkladı. Karar sonrası Sinan Oğan'ın ikinci turda Bakanlık görevi alacağı iddia edildi. Cumhur İttifakı ortağı Destici açıkladı.

GÜNDEM 25.05.2023, 13:00
4
İttifakı ortağı yayında açıkladı! Sinan Oğan'a Bakanlık verilecek mi?
Türkiye, 28 Mayıs'ta ikinci kez sandık başına gidiyor. İkinci tur için sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanması durumunda, Oğan'a Bakanlık verileceği iddiası gündem oldu. Cumhur İttifakı ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı yayında gündeme dair açıklamalarda bulunarak söz konusu iddiaya da yanıt verdi.

Haber Global spikeri Sultan Arınır, Destici'ye "Az önce bir talebi olmadı dediniz Sinan Oğan için ama Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir açıklama yaptı herhangi bir pazarlık söz konusu değil dedi. Bir Afet Bakanlığı'ndan bahsediliyor. Bir Afet Bakanlığı'nın kurulmasının konuşulduğunu öğrendik. Erdoğan yeniden seçilirse Sinan Oğan'a bir Bakanlık verilebilir mi? Siz ittifak ortağısınız. Sizin bir duyumunuz var mı, düşünceniz nedir?" sorusunu yöneltti.

Destici sorulan soruya şu yanıtı verdi:

"Bizim ittifakımız pazarlık ittifakı değil. Dolayısıyla şu ana kadar ne Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı ne de Bakanlıklarla ilgili hiç bir şey gündemimize gelmedi. Bizim bütün hedefimiz pazar günkü seçimi kazanmak. Seçimleri kazandıktan sonra Cumhurbaşkanımız nasıl 14 Mayıs seçimlerini kazandıktan sonra her birimizi davet edip görüşmüş ise seçimden sonra bizleri de davet edecektir, düşüncelerimizi alacaktır. Cumhurbaşkanımız kendi, biz de kendi düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Türkiye ve milletimiz için en iyisi ne ise o yapılacaktır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı