İYFO iftarında Kudüs’e destek

Uluslararası Gençlik Forumu (IYFO) ve Anadolu Gençlik Derneği, (AGD) İslam Dünyası Temsilcileri ve Uluslararası Öğrencileri ‘Kudüs İftar’ programını İstanbul’da gerçekleştirdi.

GÜNDEM 19.04.2023, 04:35
2
İYFO iftarında Kudüs’e destek

Kadir Gecesi’nde düzenlenen iftar programına İYFO Uluslararası Gençlik Forumu Başkanı Yılmaz Balçın ve AGD Genel Başkanı Salih Turhan katıldı.
İslam dünyasından temsilciler ve uluslararası öğrencilerin katıldığı İYFO ve AGD iş birliğinde düzenlenen ‘ Kudüs İftar’ programında Filistin’e destek verildi. İşgalci İsrail’in Mescid-i Aksa baskınlarına karşın Türkiye’den Filistin’e yönelik destek organizasyonları düzenlenmeye devam ediyor. İşgalci İsrail’in son yıllarda artan zulüm politikalarına karşın uluslararası alanda yaptığı çalışmalarla Filistin meselesini gündemde tutmaya çalışan Uluslararası Gençlik Forumu (İYFO) ve Anadolu Gençlik Derneği, iş birliği yaparak iftar programı düzenledi. Kadir Gecesi’nde düzenlenen iftar programı İstanbul’da gerçekleşirken İslam Dünyası Öncüler Platformu, Uluslararası Kudüs ve Filistin Destek Gençlik Birliği, (İtilaf) Mısır Gençlik Forumu, Hikmet Derneği, UDEF ve TÖMED gibi kuruluşların temsilcileri ile Afrika, Ortadoğu ve Asya’dan birçok ülkeden uluslararası öğrenciler katıldı. Düzenlenen iftar programında AGD Genel Başkanı Salih Turhan’ın selamlama konuşmasıyla başlayan iftar programında Mısır Gençlik Forumu Genel Başkanı Mahmut Mübarek, Filistin Gençlik Sekreteri Rushdi Khalil ve İslam Dünyası Öncüler Platformu adına Abdullah Akil selamlama konuşması gerçekleşti.

Uluslararası temsilcilerin yaptıkları konuşmalarda, Filistin’in işgalci İsrail’e karşı sürdürdüğü mücadelenin ele alındığı ve İslam dünyasının Kudüs davasına ilişkin attıkları son adımlar ele alındı. Filistin’in bir an önce bağımsızlığına kavuşması vurgulandı. Konuşmaların ardından kürsüye çıkan İYFO Genel Başkanı Yılmaz Balçin, Kudüs’e destek olanlara yaptığı konuşmalardan dolayı teşekkürlerini sundu. İftar saatine yaklaşılırken Kudüs’ten canlı bağlantı yapılırken İstanbul ve Kudüs’te aynı anda oruçlar açıldı. Program sonunda Hikmet Derneği’nden Abdullah Kori’nin duasıyla program nihayete erdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı