İYİ Parti'de 'centilmenlik komitesi' oluşturuldu

İYİ Parti, ilçe ve il kongrelerinin demokratik bir yarış, sükunet içinde geçmesi ve rekabet sırasında centilmenliği ortadan kaldıracak tavırların önlenmesi için komite kurdu.

SİYASET 13.10.2022, 21:45
2
İYİ Parti'de 'centilmenlik komitesi' oluşturuldu
Edinilen bilgiye göre, İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun (GİK), 3 Ekim'de başlatılması kararı aldığı 3. Olağan Kurultay sürecinde, ilçelerde delege seçimi çalışmalarına odaklanıldı.
Parti, yine bu kapsamda Genel Başkan Meral Akşener'in önerisiyle, il ve ilçe kongrelerinin demokratik yarış ve sükunet içinde geçmesi için 9 kişilik komite oluşturdu.
Akşener'in başkanlığındaki komite, öncelikle il ve ilçe kongreleri sürecinde, 'karşı tarafı itham' gibi rekabet sırasında centilmenliği ortadan kaldıracak tavırların önlenmesi, tarafların rekabet sınırlarına çekilmesi ile siyasi ve beşeri nezaketin kaybedilmemesi yönünde çalışacak.

Kurultay seçimi öncesi partide 'kırgınlık' oluşmasını engellemeyi de hedefleyen komite, aynı zamanda kongrelerin mevzuata uygunluğunun denetimini de yapacak.
Genel Başkan Meral Akşener başkanlığındaki komitede, İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, STK İlişkileri Başkanı Burak Akburak, İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ve Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, İYİ Parti Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen ve Teşkilat Koordinatörü Süleyman Sırrı Özdolap yer alıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı