İYİ Parti’den ‘BTP’ adımı: Akşener, Kılıçdaroğlu ile istişare etmiş

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu parti genel merkezinde yaptığı basın açıklamasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in BTP'yi altılı masaya alma konusunda Akşener ile istişare ettiğini söyledi.

SİYASET 31.10.2022, 17:00
2
İYİ Parti’den ‘BTP’ adımı: Akşener, Kılıçdaroğlu ile istişare etmiş
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bugün partisinin genel merkezinde basın toplantısı yaptı. Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş ile görüşmesine ilişkin de açıklama bulundu. Zorlu, “Sayın Genel Başkanımız, Sayın Kılıçdaroğlu’yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi bu konuda. Bu konuyu istişare ettiler kendi aralarında şu ana kadar bir problem yok.” dedi.
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in BTP Genel Başkanı Başkanı Hüseyin Baş ile görüşmesiyle ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:
“Bildiğiniz gibi Sayın Baş bir TV programı sırasında Millet İttifakı’na ‘Beni alsınlar’ şeklinde bir çağrıda bulundu. Sayın Genel Başkanımız gerçekten ülkemizin yaklaşmakta olan 2023 seçimini bir varoluşsal şekilde değerlendiriyor. Milletimizin bütün paydaşlarını içerisine alacak yönelimi de çok önemsiyor. Bir partinin genel başkanı böyle bir açıklama yaptığında bizde İYİ Parti olarak Sayın Genel Başkanımızın tensipleriyle benim hesabımdan bir paylaşım yaptık; buna olumsuz bakmadığımızı İYİ Parti olarak Millet İttifakı ve hatta 6’lı masa içerisinde görmekten mutlu olacağımızı ifade ettik. Sayın Genel Başkanımız, Sayın Kılıçdaroğlu’yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi bu konuda. Bu konuyu istişare ettiler kendi aralarında şu ana kadar bir problem yok. 14 Kasım’da 6’lı masa toplantısında bu konu gündeme gelecek. Sayın Genel Başkanımızın diğer liderin burada yer alma isteğinin, arzusunun bunun 6’lı masa ve milletimiz için ne anlama geldiği yönündeki kanaatlerini ve düşüncesini aktaracak oradan çıkacak sonuçta elbette liderlerin hep birlikte vereceği bir karar. Hep birlikte o kararı bekleyelim. Sayın Genel Başkanımız Sayın Baş’ı genel merkezinde ziyaret etti. Bu ziyarete ilişkin, bu ziyaretin içeriğine ilişkin olarak Sayın Kılıçdaroğlu’na hem bilgi verdi hem bu konuyu birlikte istişare ettiler.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı