İYİ Parti'den CHP ile ittifak bitiyor mu sorusuna cevap

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, son dönemde gündeme gelen 'ittifak bitiyor mu?' sorularına cevap verdi.

SİYASET 11.03.2021, 15:55
17
İYİ Parti'den CHP ile ittifak bitiyor mu sorusuna cevap
İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığında, partinin Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray ve Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale ile basın toplantısı düzenledi.
İsmail Tatlıoğlu, son dönemde gündeme gelen 'ittifak bitiyor mu?' sorularına cevap verdi. CHP ve İYİ Partinin kurduğu ittifakın gayet başarılı olduğunu kaydeden Tatlıoğlu, "Millet İttifakı başarısını Türkiye'nin siyasal iklimini değiştirerek taçlandıracak." diye konuştu.
Tatlıoğlu, İzmir'deki ekonomi paydaşlarıyla bir araya geleceklerini ve halkın sorunlarını dinleyip bu sorunları Türkiye'nin siyasi gündemine aktarmaya çalışacaklarını söyledi. 
İzmir ve Ege'nin artık yüksek teknolojili sanayileşme, yüksek teknolojili tarım bölgesi olmaktan uzaklaştığını ve giderek fakirleştiğini savunan Tatlıoğlu, "Türkiye'nin en önemli limanının giderek geriye düştüğünü ve İzmir Limanı başta olmak üzere liman bölgelerine yatırım yapılmadığını görüyoruz. Ülkenin vergi gelirlerinin yüzde 10,5'ini veren İzmir, kamu harcamalarının yüzde 4,6'sını alıyor. Ama biz gelişmiş bölgeleri geride bırakırsak geri bölgelerimizi daha da fakirleştirmiş oluruz." dedi.
İsmail Tatlıoğlu'nun konuşmasının ardından toplantıya katılanlar, gazetecilerin ülke gündemine ilişkin sorularını cevapladı.
İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, "ittifakı bitiyor mu?" sorularına karşılık ise, Millet İttifakı'ndaki partiler arasında sorun olmadığını dile getirdi. CHP ve İYİ Partinin kurduğu ittifakın gayet başarılı olduğunu kaydeden Tatlıoğlu, "Millet İttifakı başarısını Türkiye'nin siyasal iklimini değiştirerek taçlandıracak. Millet İttifakı olarak bugünkü sorunlara derman, yarınlara da umut olan bir Türkiye inşa etmek için uğraşıyoruz. Tabii ki İYİ Parti olarak kurumsal yapı içinde Türkiye'yi yönetme hedefi taşıyoruz. Bu bazı hususları eleştirmemizin önünde engel değil." diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı