Son Dakika

İyi Parti'den Davutoğlu açıklaması! Altılı Masa'da istişare vurgusu

İyi Parti, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun son günlerde gündem olan sözleri hakkında değerlendirmeler yaptı.

GÜNDEM 16.01.2023, 14:00
2
İyi Parti'den Davutoğlu açıklaması! Altılı Masa'da istişare vurgusu
İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun Altılı Masa liderleri üzerinden 'kriz çıkar' sözleri hakkında açıklamada bulundu.
Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasıyla uzlaşma ve istişareye dikkat çektiğine işaret eden Zorlu, şu ifadeleri kullandı:
"Biz, İYİ Parti olarak önce bulunduğumuz yerden ne yapmamız gerektiğini kamuoyuna aktarıyoruz. Biz, ortak akıl, uzlaşma kültürünü Türkiye'de hakim kılmaya aday bir partiyiz. Seçilecek 13. Cumhurbaşkanının bu ilkeler çerçevesinde hareket edebilmesi için gerekli bütün yasal ve uygulamadaki koşulların sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Sayın Davutoğlu'nun uyarısı bu çerçevededir. İyi Parti de bu çerçevede katkı sunacak ve geri adım atmayacaktır."

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Altılı Masa'nın iktidarında, “Cumhurbaşkanı ister içeriden ya da dışarıdan olsun, genel başkanlar karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar” şeklinde açıklama yapmıştı.
Yaşanan tartışmalar sonrasında sözlerine açıklık getiren Davutoğlu, "Asla vesayet altında çalışacak bir cumhurbaşkanını iş başına getirmeyiz. Güçlü cumhurbaşkanı olacak; ama şimdiki cumhurbaşkanı anlayışıyla tek başına karar veremez. Biz yaklaşık birkaç toplantıda şu temel sorunla ilgilendik; acaba genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olsun mu diye uzun istişareler yaptık. Genel başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olması konusunda mutabakata vardık. yani genel başkanlar dışarıda bir yerde oturacaklar. Cumhurbaşkanına vesayet edecekler diye bir tablo yok. Aynı masada sayın cumhurbaşkanım diye hitap ettikleri bir cumhurbaşkanına, o saygıyı gösterdikleri cumhurbaşkanına hitap edecekler. Ama onlar da cumhurbaşkanı yardımcısı olarak elini taşın altına koyacaklar. Aslında demeye çalıştığım şey şuydu. Tam tersini ifade etmiştim. Şimdi açıklığa kavuşmasına imkan sağladı bu tartışmalar. İlkesel bir şey söyledim. İlkesel olarak şu: Hepimiz sürecin içinde olacağız" demişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı