İYİ Parti'den erken seçim çıkışı... Tıkanma var hemen seçim istiyoruz

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Bursa'da partisinin il binasında erken seçim tartışmaları hakkında, “Biz hemen istiyoruz. Cumhur İttifakı'nın 'Hiç olmasın' gibi temayülleri oluşuyor.” dedi.

SİYASET 04.06.2021, 14:15
11
İYİ Parti'den erken seçim çıkışı... Tıkanma var hemen seçim istiyoruz
İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı binasında açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Erhan Usta, Ümit Özlale ve Ahmet Kamil Erozan ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Tatlıoğlu, muhalefetin erken seçim taleplerini değerlendirdi. İsmail Tatlıoğlu, “Biz hemen istiyoruz. Cumhur İttifakı'nın 'Hiç olmasın' gibi temayülleri oluşuyor. Bizim isteme nedenimiz, Türkiye'nin sorunu, 2001 krizi gibi ekonomik, teknik bir sorun değil, bir yapısal tıkanma. Buradan yapısal reformlarla çıkış mümkün ve bu yeni bir siyasal iklimle mümkün.” dedi.
İsmail Tatlıoğlu, vatandaşların yaşadıklarıyla siyasetçilerin konuştuklarının arasında bir irtibat olmadığını savundu.
Tatlıoğlu, şöyle konuştu:
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta da TÜİK’in en son açıkladığı yüzde 7'lik büyümeye tepki gösterdi. Usta, “Büyümenin gelir yönüyle dağılımı var. Büyümeden kimin faydalandığına bakıldığında maaş ve ücretlilerin yani toplumun önemli bir kesiminin büyümedeki payı düşmüş. Tamamen borçla finanse edilmiş bir büyümedir.” dedi.
“Yarın sabah yine 12 milyon işsiz, güne uyanacak, ortalama maaşın asgari ücretle oluştuğu, yine fakirleşme sürecine devam eden bir Türkiye olacak. Türkiye'nin sorunlarını derinleştiren 'partili cumhurbaşkanlığıdır' ve biz İYİ Parti olarak buradan çıkışı iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem olarak görüyoruz.
Güven olmadan ekonominin iyi olması mümkün değil. Pusulası olmayan bir ekonomi... Bir makro bakış, Türkiye'nin bir iktisat politikası yok. Politikasız bir yönetim olabilir mi?”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı