İYİ Parti'den HDP'ye 'teröristle fotoğraf' tepkisi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in öldürülen PKK’lı teröristi ile fotoğrafının ortaya çıkmasına tepki gösterdi.

SİYASET 10.01.2022, 17:25
4
İYİ Parti'den HDP'ye 'teröristle fotoğraf' tepkisi
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in öldürülen PKK’lı teröristi ile fotoğraflarının ortaya çıkmasına ilişkin, “Ben bir fotoğrafın üzerinden siyasi spekülasyonlar yaratmam. Hem o milletvekili kişinin hem de HDP’nin konuyla ilgili değerlendirme yapması lazım. Bilinen bir gerçeğin ortaya çıkmış halidir.” dedi.
TBMM’deki siyasi partilerin temsilcileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneği’ni (PMD) ziyaret etti. Ziyaret sırasında İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, HDP'li Güzel’in öldürülen PKK’lı teröristi ile fotoğraflarının ortaya çıkmasına ilişkin soruya şu cevabı verdi:

“Fotoğrafa ne denilebilir ki. Bir milletvekili olarak, bir siyasi partinin grup başkanvekili olarak ben o fotoğraflarla ilgili ne söyleyebilirim ki. Yani orası tuzun koktuğu, denizin tükendiği… Dolayısıyla üzerinde değerlendirme yapma ihtiyacı bile benim tarafımdan bakıldığında söz konusu değil. Bu, aslında bir şeyin tescili anlamına gelir. Burada, HDP’nin söyleyeceği söz ve atacağı adım bana göre önemlidir. Yani ben bir fotoğrafın üzerinden siyasi spekülasyonlar yaratmam. Hem o milletvekili kişinin hem de HDP’nin konuyla ilgili değerlendirme yapması lazım. Bilinen bir gerçeğin ortaya çıkmış halidir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı