İYİ Parti'den Mustafa Şentop'a RTÜK tepkisi: Kayıtlarda vekil duruyor

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Başkanı Şentop'a RTÜK üyeliği tartışmalarına ilişkin "Erdoğdu, 5 Temmuz tarihine kadar CHP Milletvekili olarak TBMM kayıtlarında duruyor." dedi.

SİYASET 27.10.2022, 19:35
1
İYİ Parti'den Mustafa Şentop'a RTÜK tepkisi: Kayıtlarda vekil duruyor
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi görüşmeleri sürüyor. Komisyonda bugün TBMM, Sayıştay ve Kamu Denetçiliği Kurumu'nun bütçeleri TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla görüşülüyor. 
Bütçe üzerine söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “AKP'nin son bütçesini görüşüyoruz.” dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerini anımsatan Dervişoğlu, “TÜİK rakamları şayet doğruysa şu an görüştüğümüz bütçenin yaklaşık 3 trilyon 200 milyar lira civarında olması iktiza ediyor ama fazladan 1 trilyon 270 milyar civarında bir fark var.” diye konuştu. 
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a, RTÜK üyeliği tartışmalarına ilişkin şunları kaydetti:
“O hesabı size kim getirmişse Cenabı Allah onu şaşırtmış Sayın Başkanım. Doğru, 1 Temmuz'da AKP'ye geçtiğini varsayıyorsunuz. Neye istinaden? CHP Milletvekili Sayın Aykut Erdoğdu'nun milletvekilliği devam ediyor ama CHP'den istifasına dayandırıyorsunuz. Ortada bir belge var, zatıalinize bunu takdim edeceğim. Bu müracaat, 1 Temmuz'da Sayın CHP Başkanvekili tarafından Meclis Başkanlığı'na götürülmüş, 'Artık Aykut Erdoğdu bizim milletvekilimiz değildir' demiş. Ama o gün Aykut Erdoğdu'nun ıslak imzalı dilekçesi olmadığı için TBMM Başkanlığı, o istifaya bağlı olarak Aykut Erdoğdu'yu CHP Grubu'ndan çıkarmamış. Islak imzayı istemiş. Islak imzanın TBMM'ye görülmesi 5 Temmuz saat 15:24'e tekabül ediyor. Erdoğdu, 5 Temmuz tarihine kadar CHP Milletvekili olarak TBMM kayıtlarında duruyor.
Ben, tarihlere, isimlere dayanarak bir şey söylemiyorum. Hak ve adalet boyutunda meseleyi ele alarak konuşuyorum. Hukukçusunuz, hukuk tarihi profesörüsünüz, zatıalinizin hukuk tarihine hukuksuzlukla geçmesine de gönlüm rıza göstermez. Bu yapılan yanlışların düzeltilmesini, araştırmaların doğru yapılmasını, bir RTÜK üyeliğinin AKP'nin başını göğe erdirmeyeceğini, bizden çalınırsa da o RTÜK üyeliği -olur da bir ketenpereye geliriz- bizi yerin dibine sokmayacağını heyetinizin huzurunda ifade ediyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı