Son Dakika

İYİ Parti'den Sakarya’da suya yapılan büyük zamma tepki

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sakarya’da suya yapılan yüzde 50 zamma tepki gösterdi. Dikbayır, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye seslendi.

SİYASET 01.11.2022, 21:50
1
İYİ Parti'den Sakarya’da suya yapılan büyük zamma tepki
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, seçim bölgesinde AK Partili büyükşehir belediyesinin yaptığı su zammını eleştirdi. Dikbayır, bugün sosyal medya hesabından “Sakaryalı hemşehrilerim adına, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce’ye açık çağrımdır” notu ile açıklama yaptı. Dikbayır şunları söyledi:
“Geçtiğimiz ay suya yüzde 50 zam yaptınız. Bu zam haksız, kanunsuz ve hukuksuzdur. Yaptığınız bu zamda Sayıştay’ın görüşü bile yoktur. Her ay faturalara 1 metreküp su bedeli karşılığında bakım onarım ücreti fatura etmektesiniz. Bu da kanuna aykırı ve hukuksuzdur. Suyun KDV’si yüzde 1 olmasına rağmen bu bakım ücretine yüzde 18 KDV yansıtmaktasınız. Bu yöntem ile Sakarya halkının cebinden her ay 7,5 milyon, yılda 90 milyon haksız para tahsil ediyorsunuz.
Kendi şehrimin belediyesini idari mahkemeye vermek istemiyorum. Sizden talebim, önümüzdeki ilk meclis toplantısında suya yaptığınız bu zammı geri almanız ve kestiğiniz faturalarda bu bakım onarım ücretini tamamen kaldırmanızdır. Sakarya halkı adına sizden talebim budur.  Ben bu konuya detaylı çalıştım, bütün teknik yönlerini biliyorum. Beni idari mahkemeye gitmek zorunda bırakmayınız.”
Ankara’da ise zaten indirimli satılan suyun fiyatı Ekim ayı Meclis toplantısında AKP ve MHP çoğunluğu ile yine indirime tabi tutulmuştu. Yıllık 300 milyon metreküp su sağlanan Ankara’da ücretin 6 TL olması ile elde edilecek olan 1.8 milyar TL, ASKİ’nin 2.3 milyar TL olması beklenen yıllık elektrik giderini dahi karşılamayacak. Ara vermeksizin artan enerji, personel ve arıtma maliyetleri ile ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlara rağmen alınan bu kararın, ASKİ’nin tüm acil altyapı yatırımlarını durdurması anlamına geldiği bilgisi verilmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı