İYİ Partili Dervişoğlu: Allah’ın emirlerine uymaya davet ediyorum

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Toplumumuzda bunların anlayacağı dilden konuşmamızı isteyen bir kesim de var. Gerginlik üreten çatışmacı dili kesinlikle tercih etmeyeceğiz." dedi.

SİYASET 28.05.2021, 16:35
5
İYİ Partili Dervişoğlu: Allah’ın emirlerine uymaya davet ediyorum
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, ülke gündeminin yolsuzluk, kaçakçılık gibi iddialarla meşgul edildiğini, buna karşılık, ülkenin asıl gündeminin, geçim sıkıntısı, işsizlik, hayat pahalılığı, demokrasi hukuk ve adalet eksikliği olduğunu söyledi.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan sözlerini kınadı. Dervişoğlu, "Erdoğan’ın sesimize kulak vermediğini bildiğimizden kendisini bir kez daha uyarmaya devam edelim. Erdoğan’ı bir de bu vesile ile elini vicdanına koymaya ve Allah’ın emirlerine uymaya davet ediyorum. Toplumumuzda bunların anlayacağı dilden konuşmamızı isteyen bir kesim de var. Gerginlik üreten çatışmacı dili kesinlikle tercih etmeyeceğiz." dedi. 
Dervişoğlu, şöyle konuştu:
"Erdoğan, grup toplantısında birkaç defa Rize’nin evladı olduğunu, Rize’nin uşağına Rizelinin sahip çıktığını, bunun henüz başlangıç olduğunu içeren konuşmalar yapmıştır. Tehdit içeren bu konuşmayı bir kere daha kınıyorum. Sayın Erdoğan’ın sesimize kulak vermediğini bildiğimizden kendisini bir kez daha uyarmaya devam edelim. Sayın Erdoğan’ı bir de bu vesile ile elini vicdanına koymayı ve Allah’ın emirlerine uymaya davet ediyorum. Toplumumuzda bunların anlayacağı dilden konuşmamızı isteyen bir kesim de var. Gerginlik üreten çatışmacı dili kesinlikle tercih etmeyeceğiz. Milletin çizdiği istikametten bir milim bile ayrılmadan sorunlara çözüm üretmeye devam edeceğiz."
"Rizeliler de Cumhurbaşkanı’na soruyorlar, İkizdere ve Çayeli’nde yapılan toprak ananın ve tabiat ananın katledilmesi olayının özellikle Cengiz inşaat eli ile yapılıyor olmasını nasıl anlamamız gerekiyor? Yine soruyor tek geçim kaynağımız olan çaya verilen taban fiyat ve kota uygulaması Rizeli vatandaşa reva mıdır? Sayın Erdoğan’ın Rizeli vatandaşların sorularına vermesi gereken cevaplar vardır.  Rize’de çaylar yollara dökülmekte. Hiç kimse umutsuzluğa düşmesin İYİ Parti Türk çiftçisinin yanındadır. İktidarımızda uygulanacak tarım politikalarıyla çiftçi kota yükünden ve düşük taban fiyat uygulamalarından kurtulacaktır." 
PARLAMENTER SİSTEM MİLLETİN GERÇEK EGEMEN GÜÇ OLMASINI ÖNGÖRMEKTEDİR"
"İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem milletin gerçek egemen güç olmasını öngören, güçlendirilmiş demokrasi ve kuvvetler ayrılığını sağlayacak, yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların bertaraf edileceği, hukuksuzluğa dur diyecek, yönetimi tek bir kişinin sözlerine ve hedeflerine değil ortak akla emanet edecek, devlet ve milleti yeniden buluşturacak bir sistem tasarımıdır. Özetle Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olması, partiler üstü olması, bir dönem seçilip sonra tekrar siyasete dönememesi, ayrıştıran değil uzlaştıran, çatıştıran değil kucaklayan olması. Atamalarda liyakatın esas alınması, atama ve seçimlerde yüzde 25 kadın kotası uygulanması, seçim barajının yüzde 5’e düşürülmesi, askeri hastane ve okulların açılması, Merkez Bankası’nın özerkliğinin sağlanması, güçlü bir Türk denetim yasası oluşturulması, hür basın ve hür bilim müesseselerinin çağın şartlarına uygun bir biçimde yeniden ihyası, İnsan haklarının korunması hususlarını önermektedir ve öncelemektedir. Artık konu siyasetçiler, akademisyenler millet ve bağımsız bilim kuruluşları tarafından incelenecek ve sunduğumuz sistem tasarımı aziz milletimizin tartışmasına açılacaktır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı