İYİ Partili Erdem: Biz seçimi kazanınca AK Parti bize koşacak

İYİ Partili Erdem, “Biz seçimi kazanınca AK Partililer, bize koşacaklar emin olun. Ülkeyi kuvvetler ayrılığının olduğu bir rejime getireceğiz. Onların işine geldiği için bize koşacaklar” dedi.

GÜNDEM 19.06.2022, 23:00
2
İYİ Partili Erdem: Biz seçimi kazanınca AK Parti bize koşacak

Altı siyasi partinin genel başkan yardımcıları, İstanbul'daki Kartal Kent Kültürü ve Demokrasi Vakfı'nın düzenlediği panelde, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem"in ayrıntılarını anlattı.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, konuşmasında hükümetin ekonomi politikalarını eleştirirken, "Enflasyon yüzde 70 derseniz doğru haber, yüzde 100 derseniz yalan haber. Hangisi yalan? Kim karar verecek? Hep birlikte akılla kazanacağız. Biz onlar gibi değiliz” diye konuştu.
"Millet İttifakı'nın adayı cumhurbaşkanı olduğunda AK Parti bize koşacak buna emin olun" diyen Erdem, "Biz ilkeler üzerinden giden insanlarız. Eğer demokrasi istiyorsak, demokrasinin kuralları birdir. Demokrasi bir paket programdır. Biz bu ülkeyi kuvvetler ayrılığının olduğu bir rejime getireceğiz. Ve de ona göre bu ülkeyi yeniden hep beraber yeşerteceğiz. Dolayısıyla onların tabii işine geldiği için bize koşacaklar" ifadelerini kullandı.
TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilen internet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören yasa teklifine de değinen Erdem, şöyle konuştu:

Biraz evvel arada bir hanımefendi, “Çok korkuyorum. Biriniz bir şey yapacaksınız, yanlış bir şey söyleyeceksiniz bu insanlar şöyle, bu insanlar şöyle, bu insanlar böyle, dikkatli olun” dedi. Çok haklısınız ama biz zaten çok dikkatliyiz. Bakın bizi ne bir araya getirdi sizce? Altılı bu masa dediğimiz, amacı demokrasi, kuvvetler ayrılığı, hukukun yeniden üstün olacağı bir Türkiye’nin yeniden yeşereceği bu dönem, bu siyasi partileri bir araya getirdi. Evet, Siyasi Partiler Kanunu'nu kendi lehlerine değiştiriyorlar. Evet, bir yıldan üç yıla kadar hapis öngörüyorlar. Sosyal medya da şu anda baskı altına alınıyor. Bütün medya AKP’nin elinde olursa, Cumhur İttifakı'nın elinde olursa, geriye kalan bütün muhalif fikirler, gerçekler, yalan olmayan gerçekler de ancak ve ancak Türkiye'ye ve vatandaşlarımıza sosyal medya eliyle, sosyal medya gazeteciliğiyle ulaşır. Bugün bütün gazetecilerin kanalları var.

Neden bu var? Çünkü bu rejim bize bunu öğretti. Bakın haklısınız her türlü şeyi yapacaklar ama korkmayın kesinlikle ne halt ederlerse etsinler, çok özür diliyorum bu sözü kullandığım için bu seçim güvenle yapılacak ve bu seçimde kesinlikle ve kesinlikle hem cumhurbaşkanlığı seçimini hem de milletvekilliği seçimini bizler kazanacağız. Bundan en ufak bir şüpheniz olmasın.

Bakın altılı masa; “Seçim Güvenliği Masası” kurdu. Her bir seçim sandığına, o seçimdeki sandığın namusunu koruyacak görevli arkadaşlarımızı seçiyoruz. Yani çok haklısınız, onlar bizi korkutmak için her türlü zalimliği yapıyorlar, ama biz de demokrasiye sahip çıkmayı öğrendik. Unutmayın demokrasi de hak eden devletlere geliyor. Bizim de bunu hak etmemiz lazım ve bizi de bunu fazlasıyla hak ediyoruz. Onun için hiç korkmayın. Soruyu soran hanımefendi, sakın korkmayın, satranç oynar gibi hamleleri düşünüyoruz.

Ortak bir hedefimiz var, yeniden bu ülkede demokrasiyi inşa etmek. Bakın altı siyasi partinin tabii ki fikirleri farklı olabilir. Bambaşka tarihçeleri olan, bambaşka kadroları olan ve farklı siyasi fikirlere inanmış partiler olabiliriz ama ortak bir paydamız var. O ortak payda, hukukun üstünlüğü. Farklı fikirlerimizi varsa onları bir kenara koyuyoruz, onlar bugün için ikinci. Bugün için önemli olan yeniden hukuku tesis etmek.

Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu'nu değiştirdiler. İl ve ilçelerdeki hakimlerin nasıl seçileceğini değiştirdiler. Hepimiz bunun neden olduğunu biliyoruz. Zalim bir yönetim tarafından yönetiliyoruz. Bu zalimlik, bu hukuksuzluk bize çok şey öğretti. Ama hiçbir zaman zalimler kazanmaz bunu size söyleyeyim. Belki dizi adı gibi olacak ama sonunda hep iyilik kazanır. Kötüler dünyaya hükümdar olmaz. Bunu bir kere bilin biz buna inandığımız için bir aradayız.

Biz şu anki Anayasa'ya göre bütün Türkiye’yi yönetme hakkına sahibiz. Cumhurbaşkanı adayımız da inşallah kazanacak, bu ülkeyi demokrasiyle yöneteceğini ve hukuka göre yöneteceğini sizlere önceden zaten söz vererek adayımız olacak. Cumhurbaşkanını seçtik ama Meclis'te 360 bulamadık 350 kaldık. Düşünün bu sistem kimin için getirildi? Herhangi bir muhalif fikre sahip bir kişi için mi getirildi? Bu sistem, canının istediği gibi hiç denetlenmeden ülkeyi yönetsin diye mi getirildi? Bakın ne diyor biliyor musunuz Sayın Cumhurbaşkanı? ATV’ye verdiği bir röportajda anlatıyor referandum öncesi “Biz ülkeyi anonim şirket gibi yöneteceğiz” diyor. Ülke anonim şirket gibi yönetilir mi? Yönettiğiniz anonim şirketi gördük, ülkeyi batma noktasına getirdi. Babanızın malı mı bu? Miras mı kaldı size bu ülke?

Millet İttifakı'nın adayı cumhurbaşkanı olduğunda ama 350 milletvekili çıkardık sadece. AK Parti koşa koşa “Hadi söz vermiştiniz. Hadi bak millete neler demiştiniz? Hadi gelin parlamenter sisteme geçin” demeyecek. Onlar bize koşacaklar buna emin olun. Biz ilkeler üzerinden giden insanlarız. Eğer demokrasi istiyorsak, demokrasinin kuralları birdir. Demokrasi bir paket programdır. Biz bu ülkeyi kuvvetler ayrılığının olduğu bir rejime getireceğiz. Ve de ona göre bu ülkeyi yeniden hep beraber yeşerteceğiz. Dolayısıyla onların tabii işine geldiği için bize koşacaklar.

Cumhurbaşkanı bizden olursa ve parlamento çoğunluğu AK Parti'de olursa yine de sistemde cumhurbaşkanı bizden olduğu için bütün yönetim hakkı ve yetkileri Millet İttifakı'nın seçilmiş cumhurbaşkanında olacak. Dolayısıyla biz yine ülkeyi demokrasiyle yönetmek isteyeceğiz ama bu demek değil ki bakın anlattık dedik ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde en büyük kaosu cumhurbaşkanının bir partiden, Meclis'teki çoğunluğun başka partilerden olması getirecek. Evet bunlar bize zor bir dönemi getirir ama biz bütün bu zorluklara hazırlanıyoruz. Bu senaryolara hazırlanıyoruz. En önemlisi şuna inanıyoruz; sizlerin istediğiyle hepimiz bir araya geldik, milletin talebiydi bizi bir araya getirmek. Ve sizlerin gücüyle, sizlerin oylarıyla cumhurbaşkanlığını da kazanacağız aynı zaman da parlamentoda çoğunluğu elde edeceğiz. Seçimleri de güvenle yapacağız. Hiçbir surette bunlara da pabuç bırakmayacağız, buna emin olabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı