İYİ Partili isim canlı yayında açıkladı: Altılı Masa adayını açıklıyor

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, katıldığı canlı yayında Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayının bu ay açıklanabileceğini belirtti.

GÜNDEM 02.01.2023, 21:00 02.01.2023, 22:04
10
İYİ Partili isim canlı yayında açıkladı: Altılı Masa adayını açıklıyor

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, merakla beklenen Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı konusunda açıklamalarda bulundu.
Karar Tv’de canlı yayına katılan Kavuncu, "Seçim tarihini bilemiyoruz henüz. Ancak adaylık açıklaması Ocak ayında gelecektir. Ocak ayında açıklanmasını bekliyoruz" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verile cezaya ilişkin "Mesele artık İmamoğlu davası ve kendisi de değil artık. Mesele bir kere o sandığa elini uzatanlara tepki ve onun akabinde o iradeyi yok etme çabası. Buna bizim en yüksek tonda ses çıkartmamız gerekiyor. Gerekirse de sokakta, demokratik yollarla hukuk çerçevesinde. Sandıkta bunun faturası ödetilecek, eminim! Bu akşam Saraçhane'ye gidecek bizim gençlik teşkilatımız, orada nöbet tutuluyor. Mahkeme süreçleri hızlandırıldı. Davalar yetmedi terörle alakalı bir konu gündeme getiriliyor. Bu da yetmedi. Fatih Sultan Mehmet'in portresinin getirilmesinden dolayı devlet bütçesi zarara uğratıldı diye ihtimallerden bahsediliyor" diye konuştu.
İYİ Parti lideri Meral Akşener'le ilgili “rol kapıyor” sözleri için “Çok ağır, hiç hoş olmayan, dolaylı ya da dolaysız iktidarın yapmak istediğine farkında olmadan destek veren bir yaklaşım” diyen Kavuncu, şöyle devam etti:
“Bizim gençlik teşkilatımız da giderek bu antidemokratik yaklaşıma bir tepki gösterecekler, ben de onları ziyaret edeceğim. Görüyorsunuz, görevden alınıyor hâkim. Yargının iktidar tarafından baskı altına alındığı bir ortamda biz siyasi olarak bu tür kararlara tepki vermek zorundayız. Cesurca adım atmak isteyen belki yargı içerisinde olanlar vardır. Yargı kanadına da bunu göstermeliyiz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı