İYİ Partili isim Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Akşener'e işaret eden Tatlıoğlu, "Aday değil sistem seçeceğiz" dedi.

SİYASET 30.10.2022, 13:40
1
İYİ Partili isim Cumhurbaşkanı adayını açıkladı
İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu Cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Akşener'in "başbakanlığa adayım" çıkışını hatırlatan Tatlıoğlu, aday değil sistem seçeceğiz dedi. Tatlıoğlu, "parlamenter sisteminde yürütme ve fonksiyonel sistem Başbakanda" diyerek çarpıcı ifadeler kullandı.

TOGG'un yapılmasına karşı olmadıklarını ranta karşı olduklarını söyleyen Tatlıoğlu, "TOGG, Türkiye’yi yönetenlere güzel bir mesajdır. Türkiye’nin insanına güvendiğinizde ve liyakate uyulduğunda ortaya bir ürünün çıkacağının göstergesidir. İnşallah Türkiye’ye çok katkısı olacaktır." dedi.
İYİ Parti Genel Meral Akşener'in toplantıya katılammasının programa uymamasından ve son dakika gelişen üzücü vefat haberinden dolayı olmasını söyleyen Tatlıoğlu, şu ifadelerde açıkladı: "Sayın Genel Başkan dün Konya İl Başkanımız vefat etti ve onun cenazesine katıldı. Biz genel olarak Türkiye’de yapılan bu tür projelerde partimizi temsil ediyoruz. Biz Türkiye’de merkezi temsil eden bir partiyiz, AK Parti sonrasına çalışıyorsak, bu tür projelerin başlangıcında, bilgilendirmesine katılıyoruz. Bunlar bizim ülkemizin projeleri, bu projenin yanındayız."

Ahmet Eşref Fakıbaba, Turhan Çömez vve Kürşad Zorlu gibi önemli isimlerin İYİ Parti'ye transferleri hakkında konuşan Tatlıoğlu, "Sayın Fakıbaba’nın da Turhan Bey’inde, Kürşat hocanın da katılımları yerelle ilgili değil, bu İYİ Parti’nin siyasette cazibe merkezi olmasının ve makule yürümesinin karşılığı" dedi.

Tatlıoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı değil de Başbakanlık istemesenini sebebini "Bizim tabanımızda Sayın Genel Başkan üzerinden Türkiye’yi yönetme iddiamız hiç bitmedi ama Sayın Genel Başkan bunu Başbakanlık olarak tarif etti çünkü bizim öngördüğümüz parlamenter sisteminde yürütme ve fonksiyonel sistem Başbakanda." şeklinde açıkladı.

İsmail Tatlıoğlu'nun gönlündeki Cumhurbaşkanı kim sorusuna "Genel Başkanın olmasını arzu ederim ama Başbakanlık iddiası koydu çünkü Türkiye’yi bizim sistemde Başbakan yönetecek ve bunu yapması Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e inandığının göstergesidir" dedi.

2023 seçimlerinin referandum havasında gerçekleşeceğini söyleyen Tatlıoğlu, "Türkiye’de bugünkü sistemden memnun olanlar Tayyip Bey’le devam etsin. Değişim isteyenler, daha güçlü bir Türkiye isteyenler diğer tarafı. Önümüzdeki seçimin adeta yeni bir referandum havasında iki sistem arasında geçmesini istiyoruz, aday değil"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı