İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu: Şimdi herkes milliyetçi oldu

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, 14 Mayıs seçim sonuçlarını ve gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

GÜNDEM 25.05.2023, 11:10
3
İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu: Şimdi herkes milliyetçi oldu
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu seçim sonuçlarını değerlendirdi ve "Şimdi ne oldu, başka önemli aktörler vardı hani; şimdi herkes milliyetçi oldu. Herkes en başında milliyetçi olmayı başarabilmiş olsaydı, bu Cumhuriyet'in kuruluş felsefesine sadakatle bağlı kalmış olsaydı bunlar şimdi tartışılmazdı. " ifadelerini kullandı.
Gündemebakış'a konuşan Dervişoğlu, özetle şunları kaydetti:
Açıkça söylüyorum, bir Türk Milliyetçisinin, Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetmemesi için elinden geleni ardına bırakmayan bir sistem var Türkiye'de. Deseler ki şimdi 'Şu kişi Cumhurbaşkanı adayı olacak' hemen birileri bağırıyor, 'O kişiye şu kesim oy vermez' başka birisi 'Ona şunlar oy vermez' diyor. Bu tür ayrılıkların, farklılıkların beslendiği alanlarda da doğru siyaset neşet etmez. Şimdi ne oldu, başka önemli aktörler vardı hani; şimdi herkes milliyetçi oldu. Herkes en başında milliyetçi olmayı başarabilmiş olsaydı, bu Cumhuriyet'in kuruluş felsefesine sadakatle bağlı kalmış olsaydı bunlar şimdi tartışılmazdı. Kesinlikle milliyetçilik ya da o duygu istismara kapatılmalıdır. Milliyetçi olan çıksın 'icaplarını yerine getireceğim' desin, ona bakarız.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı