İYİ Partili Türkkan: Devletin sahibinin kim olduğunu görecekler

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Biz onların marabasıyız gibi görüyorlar. Gerçek efendinin, devletin sahibinin kim olduğunu mutlaka ama mutlaka görecekler. Ne zaman, ilk seçimde." dedi.

SİYASET 05.05.2021, 17:40
8
İYİ Partili Türkkan: Devletin sahibinin kim olduğunu görecekler
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkkan, "Türkiye, iddia ediyorum, arşivde bulunsun, yıl sonuna kadar gıdaya erişmekte ciddi zorluk yaşayacak. Paramız yok, paramız olsa dahi ihtiyacımız ürünleri, bu ürünleri yetiştiren ülkelerden ithal etmemiz çok daha zorlaşacak." dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeni Anayasa önerisine ilişkin Türkkan, MHP'nin bu teklifle AK Parti'yi bir noktaya sürükleme çabasında olduğunu savundu. 
MHP'nin, AK Parti'yi kendisine bağımlı hale getirebilecek ne kadar düzenleme varsa alt alta sıraladığını ileri süren Türkkan, şöyle konuştu:
MHP'nin yeni Anayasa metniyle AK Parti'yi ciddi anlamda sıkıştırma peşinde olduğunun açık şekilde görüldüğü ileri süren Türkkan, bu girişimin Türkiye'nin gerçek gündeminin üstünü örtecek bir oyun olduğu değerlendirmesinde bulundu.
Rize İkizdere de doğa katliamı yapıldığını savunan Türkkan, "İçiniz bu kadar çürümüştü de biz neden fark etmedik. İkizdere'de yapılan bu katliamı gördükten sonra bir insanın hiç vicdanı olmaması gerekiyor." dedi.
İşkencedere Vadisi'yle ilgili fotoğraflar gösteren Türkkan, su fakiri bir ülkede bir derenin kurutulmasının vatana ihanet olduğunu söyledi.
Türkkan, İkizdere'nin sonunun Kaz Dağları'ndan, Cerattepe'den, Fatsa'dan farkı olmayacağını ileri sürerek, "Siz ne yaparsanız yapın 5'li çeteyi doyurmaya asla gücünüz yetmez. Bunlar doymaz bir çete. Onlar yeşil doğanın değil, yeşil paranın dostu. İkizdere son durakları da değil. Yakında inşaat ve rant için tüm Karadeniz kıyılarını talan edecekler." ifadesini kullandı.
Bu bölgenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de bulunduğunu, müteahhidin de Rizeli olduğunu anlatan Türkkan, "Kendi memleketine düşman olan adam sana bana nasıl düşman olmaz." diye konuştu.
İkizdere'de ikinci bir taş ocağı izni daha verildiğini anlatan Türkkan, bölge halkının feryadının duyulmadığını söyledi.
Tam kapanmada, yasakların içine "tarak" satışının yapılmasının da eklendiğini ifade eden Türkkan, "Tarak niye yasak? Millet yiyip içiyor mu? Bu olsa olsa başında saç olmayanların bir hüsnüzandan kaynaklı tepkisi olabilir. Tarağı yasaklayarak virüsün önlendiğini dünyaya anlatabilecek bir bilim adamı var mı?" dedi.
Kapanma döneminin bir mağdurunun da çiftçiler olduğunu dile getiren Türkkan, vatandaşların pazardan alışveriş yaptığını ancak pazarlar yasaklanınca ürünlerin çöpe döküldüğünü savundu.
Türkkan, pazarların cumartesi günleri açılmasına dair yeni karar alınmasını da eleştirerek, pazarcıların, vatandaşın, çiftçinin tepkisi üzerine bunun gerçekleşeceğini söyledi.
Tezgahta olması gerekenin çöpe döküldüğünü iddia eden Türkkan, kapanma sırasında çiftçinin hiç akla gelmediğini söyledi.
Türkkan, dünyada gıda güvenliği meselesinin en çok konuşulduğu bir dönemde tarımın, çiftçinin perişan edildiğini öne sürerek, "Böyle bir dönemde siz çıkan ürünü dahi dağıtmaktan aciz, vatandaşa ulaştıramıyorsunuz." dedi.
Dünyada, pandemi döneminde gıdanın, savunma sanayisindeki ürünler gibi güvenlik konusu edilen ürünler arasına konulduğunu, bunu da önce Rusya'nın yaptığını anlatan Türkkan, şöyle konuştu:
Milletin "128 milyar dolar nerede?" sorusunun cevabını alamadığını ileri süren Türkkan, cevapların hiçbirinin kamuoyunu tatmin etmediğini söyledi.
Türkkan, ne zaman, kime, kaça satıldığı kamuoyuna açıklanana kadar bu soruyu sormaya devam edeceklerini belirtti.
Tam kapanma sürecinin de vatandaşa olduğunu ancak iktidara olmadığını savunan Türkkan, Kocaeli Kartepe'de belediye başkanın iftar verebildiğini söyledi.
Vatandaşın iftara gidemeyeceğini, misafir davet edemeyeceğini ancak iktidarın bunları gerçekleştirebileceğini savunan Türkkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir eve ziyarete gidip iftar gerçekleştirebilirken, vatandaşın bunu neden yapamadığını sordu.
"Sayın Cumhurbaşkanının bizlerden farkı ne?" diyen Türkkan, "Onlar kendilerini bu ülkenin yöneteni değil, bu ülkenin sahibi zannediyorlar. Bizi de hep beraber, ülkeyle beraber sahiplenmiş olarak görüyorlar. Biz onların marabasıyız gibi görüyorlar. Gerçek efendinin, devletin sahibinin kim olduğunu mutlaka ama mutlaka görecekler. Ne zaman, ilk seçimde, hem de erken seçimde." diye konuştu.
"Zaten bu metni gören Naci Bostancı da her ne kadar belli etmese de tepkisini kelimelerin arasına saklayarak ifade etmiş. Görüyorum ki önce Cumhur İttifakı kendi arasında böyle bir metin üzerinde anlaşmaları çok zor, hatta mümkün değil. Cumhur İttifakı kendi arasında kendi güçlerini birbirine karşı sınayacak. Birisi diğerine güvenmiyor. AK Parti MHP'ye güvenmiyor onu görüyorum. MHP'de AK Parti'yi kendi rızası dışında hareket etmeyecek noktaya sürüklemeye çalışıyor. Bu bir Anayasa düzenlenmesinden öte bir şey, başka bir şey. Türkiye artık ciddi, sistem tıkanıklığı yaşıyor. Bu sistem tıkanıklığını daha da yoğunlaştıracak. İktidarı daha da kötü senaryolara doğru sürükleyecek birtakım maddeler ifade etmişler."
"Bu kuraklık döneminden sonra, önümüzdeki 3-5 ay içinde Türkiye'nin gıdaya erişimde nasıl sorunla karşılaşabileceğini düşünebiliyor musunuz? Türkiye, iddia ediyorum, arşivde bulunsun, yıl sonuna kadar gıdaya erişmekte ciddi zorluk yaşayacak. Paramız yok, paramız olsa dahi ihtiyacımız olan ürünleri, bu ürünleri yetiştiren ülkelerden ithal etmemiz çok daha zorlaşacak."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı