İYİ Partili Zorlu'dan 'başörtüsü' açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu 'Başörtüsü konusundaki komisyon çalışmalarına katılacağız' açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 16.01.2023, 15:20
4
İYİ Partili Zorlu'dan 'başörtüsü' açıklaması
AKP'nin başörtüsü teklifine ilişkin hazırlanacak olan komisyon çalışmalarına katılacaklar açıklamasında bulunan  İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, AKP'nin başörtüsü teklifine ilişkin "İYİ Parti olarak başörtüsü konusundaki komisyon çalışmalarına katılacağız. Bu konunun bir an evvel gündemden düşmesini istiyoruz. Eğer iktidar gerçekten bu konuyu çözmek istiyorsa burada bir siyaset mühendisliği yoksa bizim bu teklifimizi dikkate almasını kesinlikle kendilerine tavsiye ediyoruz" açıklamasında bulundu.
Makul çoğunluğun kabul edeceği bir çerçeve ile düzenlemenin yapılması gerektiğini belirten İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Başörtüsü ile ilgili düzenleme konusu, çok hassas yaklaştığımız bir konu. Sayın milletvekilimiz Lütfü Türkkan’ın dosyasıyla aynı güne getirilmesi sebebiyle o günkü görüşme gerçekleştirmedik. Bunu ilkesel olarak doğru bulmuyoruz. Sayın Genel Başkanımız, bu konuda, yetkili kurullarımızla bir temas gerçekleştirdi. Bu konuyla ilgili komisyondaki çalışmalara katılacağız. Ancak, idare kurulumuzdan elde ettiğimiz ve benim açıkladığım bir hassasiyetimiz vardı. Burada tüm vatandaşlarımızın özgürlük alanlarını dikkate alan bütün kesimleri bu konuda katkı vermeye çağırabilecek bütün vatandaşlarımızı kuşatan bir anlayışı değerlendiriyoruz. Bunun bir an önce vatandaşlarımızın gündeminden düşmesi gerektiğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.
Açıklamalarında bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Makul çoğunluğun en azından kabul edeceği bir çerçeve ile düzenlemenin yapılması gerektiğini değerlendiriyoruz. Bu anlamda katkı vereceğiz. Kendi teklifimizle hazırladığımız bir öneri. Eğer iktidar gerçekten bu konuyu çözmek istiyorsa burada bir siyaset mühendisliği yoksa bizim bu teklifimizi dikkate almasını kesinlikle kendilerine tavsiye ediyoruz. Çünkü milletimizin huzurunda büyük bir şeffaflıkla bu süreci götürmeye devam edeceğiz." sözleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı