“İyiyi, güzeli anlatmak hepimizin görevi”

AGD Kadın Kolları Şube Başkanları ve Başkanlık Divanı Toplantısı Ankara’da 81 ilden teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

AİLE 11.10.2022, 08:10
“İyiyi, güzeli anlatmak hepimizin görevi”
AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan konuşmasında, “Mevlid Kandili’ni ibadetlerle ve dualarla icra ettik. Bu ayı konuşan Kur’an olan Efendimiz’i (s.a.v.) anlamak için büyük bir fırsat bilerek değerlendirmeye çalışalım. Hepimiz biraz daha fazla bu ay, o yüce kameti anlama çabası verelim. Siyeri satırlardan değil, içerisine dâhil olarak okumaya çalışalım. O’nu (s.a.v.) tanımanın sadece bilinen ve artık kalıplaşan ana-baba ismi, çocukları, hanımları, savaşları gibi yüzeysel bilgilerden ibaret olmadığının bilincinde, biraz daha derinlemesine okumanın yollarını arayalım” dedi.
Salih Turhan, iyiyi güzeli ve doğruyu anlatmanın herkesin görevi olduğunu ifade ederek, “Emri bil maruf, kadın-erkek farkı gözetmeden İslam toplumunun bütün fertlerine verilmiştir. Bu yüzden bu çalışmalarda en çok yük, en çok fedakârlık sizin üzerinizdedir. Rabbimiz bizi her şart altında hak ve adalet için mücahede edenlerden eylesin. Rabbimiz bize, zalimlere karşı, yeryüzünü fesada verenlere karşı, onların kuklalarına karşı, tüm şer odaklarının hesabını bozacak bir kardeşlik ve dayanışma şuuru versin” diye konuştu.
AGD Kadın Kolları Başkanı Merve Aydın Küçük ise konuşmasında teşkilat çalışmalarının önemine işaret etti.
Küçük, “Erbakan Hoca’nın, ‘Kimse bu davaya şeref katamaz, herkes bu davaya gelmekle şeref bulur’ sözlerini sarf ederken ne demek istediğini iyi anlamak gerekir. Bu sözleri söyleyen kişi, bu davanın lideri olan, yıllarca sıkıntılar, darbeler, kısıtlamaları yaşayan o insan. Bu tevazu İslam ahlakından gelir. Bugün genç nesil Erbakan ismini yeteri kadar duymuyor, onu doğru tanımıyor. Erbakan Hoca, teşkilatçılık konusunda gecesi gündüzü olmayan bir insan. Cihad vazifesini inancının gereği olarak yapan, takatinin sonuna kadar çalışan bir insan. Gençlerimizin bugün ondan örnek alacağı çok şey var. Hocamızın hayatından alacağımız en büyük ders de, takatimizin sonuna kadar, ömrümüzün yettiği kadar cihad etmektir” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı