İzmirlilere deprem uyarısı: İşte İzmir'in en güvensiz yerleri

İzmir Buca'daki deprem sonrasında Prof. Dr. Ahmet Ercan, İzmirlileri uyardı. Ercan, "Bu yerlerdeki evlerde oturmayın" diyerek İzmir'in en güvensiz yerlerini açıkladı.

GÜNDEM 04.11.2022, 12:00 04.11.2022, 15:37
1
İzmirlilere deprem uyarısı: İşte İzmir'in en güvensiz yerleri

İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki  deprem büyük panik yarattı. Depreme uykuda yakalanan İzmirliler panikle sokağa fırlarken Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan İzmirlilere kritik uyarı geldi.
Ercan, "Bu yerlerdeki evlerde oturmayın" diyerek İzmir'in en güvensiz yerlerini açıkladı.
HaberGlobel'in haberine göre, Depremin küçümsenmeyecek bir deprem olduğunu belirten Ercan "Deprem çok büyük değil, yıkıcı değil. Bizim orta büyüklükte dediğimiz bir deprem" dedi.
Sisam depremini hatırlayan Ercan "Buradan çıkarmamız gereken dersler var. Bölgenin en büyük yerleşimleri İzmir ve Aydın ovasında yer almakta. İzmir'de deprem yaratacak ana kırık İzmir kırığıdır. Bu kırık depremini yaparsa, üretebileceği deprem yıkıcı bir deprem olacaktır. Depremin bu kırık üzerinde değil de Buca kırığı üzerinde olmuş olması bana göre biraz sevindirici" dedi.
Sisam depremiyle Bayraklı, Bornova, Karşıyaka, Bostanlı, Çiğli ve Menemen'deki evlerin çok yorulduğunu belirten Ercan  "Bu bölgelerin tetikte olması gerekiyor. Yani tetikte olması ne demek? Özellikle yerel yönetimlerin bu bölgeleri boşaltması gerekiyor. Yani bunu nasıl yaparlar bilemem." diye konuştu.
Ercan şöyle devam etti:
"Menemen, eski meles ovası diye anılan anılan Bayraklı ve Bornova ovaları İzmir'in en çekinceli yerleridir. Orada oturan halkın oradan taşınmasını öneririm. Özellikle yaman dağının bulunduğu kesimler ve güneydeki kesimlere doğru taşınması gerekiyor. Aynı olayı Karşıyaka, Bostanlı, Çiğli, Menemen için de söylüyorum. Buralar da İzmir'in en güvensiz yerleri. İzmirliler buralara yerleşmesinler. Buralarda oturmayın. Bütün bu İzmir gerçeğini uzun yıllardır vurgulamama rağmen buralardaki yapılaşmanın kışkırtıcı olarak ve şaşırtıcı olarak artması inanın beni çileden çıkartıyor ve bir şey yapamıyorum." 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı