Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun oğlu görevinden alınıyor

Oğlunu yönetici sekreteri olarak atayan Başbakan Kişida: "Atamanın sorumluluğu elbette bana ait ve bunu ciddiye alıyorum"

DÜNYA 30.05.2023, 07:20
3
Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun oğlu görevinden alınıyor
Japonya'da, Başbakan Kişida Fumio'nun sekreteri ve en büyük oğlu Kişida Şotaro, resmi konutta düzenlediği parti nedeniyle görevinden alınacak.
Ulusal düzeyde yayımlanan Shukan Bunshun dergisinde yer alan habere göre, Kişida Şotaro'nun başbakanlık resmi konutunda parti düzenlediği ortaya çıktı ve bu haberin yankıları hala sürüyor.
Haberin görsellerinde, Kişida'nın konutta akrabalarını ve yabancı misafirleri ağırladığı anlar ile bir kişinin kırmızı halı kaplı merdivende uzandığı an görülebiliyor.
Başbakan daha önce, sekreteri ve oğlu Kişida'ya konuyla ilgili gerekli bildirimleri yaptığını belirtmişti. Ancak Başbakan, yeni bir karar alarak oğlu Kişida'nın resmi konutta sergilediği davranışın uygun olmadığını vurguladı.
Kişida, sekreter unvanı ve kamu önünde sorumluluk nedeniyle oğlunun 1 Haziran'da resmi görevinden alınacağını açıkladı. Başbakan, "Atamanın sorumluluğu elbette bana ait ve bunu ciddiye alıyorum. Kararlılıkla görevlerimi yerine getirmek istiyorum." dedi.
Devlet Televizyonu NHK, yeni dönemde Kişida Şotaro'nun yerine daha önce aynı görevi yapan Yamamoto Takayoşi'nin getirileceğini aktardı.
Başbakan Kişida, Ekim 2021'de göreve başladığında, 31 yaşındaki oğlu Kişida Şotaro'yu yönetici sekreter olarak atamıştı. Bu atama kararı, "kişinin niteliği ve önseziye dayalı olarak doğru kişiyi doğru yere yerleştirme" düşüncesiyle yapılmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı