Jetpa Holding için iflas kararı verildi

Fadıl Akgündüz’e ait Jetpa Holding AŞ hakkında kararını açıklayan mahkeme şirket için iflas kararı verdi.

GÜNDEM 30.07.2021, 10:45
18
Jetpa Holding için iflas kararı verildi
JETPA Holding’den alacaklı olan on binlerce kişiden bir olan Yaşar Yeşildağ, şirkete karşı iflas talepli dava açtı. Yeşildağ’ın avukatları iflas avansını yatırdı.
Hürriyet’in haberine göre mahkeme, ödemenin yapılması için şirkete yönelik depo kararı aldı. Ancak alınan karara rağmen, söz konusu tutar mahkemenin hesabına yatırılmadı.
Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 8 Temmuz’da görülen 3’üncü duruşmada 24 yıl önce kurulan 62 milyon TL sermayeli şirketin iflasına karar verildi. Mahkeme tarafından verilen iflas kararı sonrası şirketin tasfiye süreci başlatılırken Bakırköy 1. İcra İflas Müdürlüğü'nce yürütülen tasfiye nedeni ile 27 Temmuz’da şirketin Bağcılar Güneşli’deki adresine gidildi.
Çilingir yardımı ile şirket kapısını açan İcra memurları, Jetpa Holding binasında bulunan malları tek tek tutanak altına aldı. Jetpa'nın şirket merkezinde yer alan eşyalar tespit tutanağına kaydedildi.
Jetpa Holding AŞ’de yüzde 10 gibi önemli bir hisseye sahip olan Sacit Duran, “Ben de, on binlerce alacaklı gibi yıllardır payımı almaya çalışıyorum. İflasına karar verilen şirketin içi boş. Didim’de bulunan otel dahil bir çok değerli gayrimenkul, Fadıl Akgündüz’ün ablası adına olan Aytepe Turizm’e kaydedildi. Didim Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığım dava ile Aytepe Otelcilik ve Turizm AŞ adına geçirilen varlıkları tekrar Jetpa Holding’in içine aktarmaya çalışıyorum. Böyle olduğu taktirde, alacaklılar paralarını alabilir” diye konuştu.
Söz konusu iflas kararı verilen şirketin yüzde 40 hissesi Fadıl Akgündüz’e, yüzde 10 hisse Sacit Duran’a, kalan yüzde 50 hisse ise Almanya ve İsviçre’de bulunan şirketlere ait olduğu öğrenildi.
Para veren binlerce kişi dava üstüne dava açsa da umduklarını bulamadı. 2003 yılında cezaevine giren Akgündüz 15 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu. Akgündüz 2010 yılında ise Bayrampaşa’da bulunan Caprice Gold isimli proje ile ortaya çıktı.
Caprice Gold'un 7 yıldızlı tesis olarak tanıtıldığı projede devre mülk satışları yapıldı. 28 bini aşkın kişiden 1,4 milyar liraya yakın para toplandı. Tamalanamayan bu proje de yarım kaldı
Caprice Gold’den sonra Maldivler’de de devre tatil satışı yapan Akgündüz, bu proje için de 190 milyon dolar topladı. 2015 yılında, yeğeni Salih Obut ile birlikte tutuklandı ve Mart 2017 tarihinde tahliye oldu.
Nitelikli dolandırıcılık’ iddiası ile yargılandığı davası süren Akgündüz’ün 2 bin 443 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı