Johnson'dan flaş kabine değişikliği! 3 bakanı görevden aldı

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson hükümetinin ilk kabine değişikliğini yaptı. Johnson eleştirilerin hedefinde olan Dışişleri, Savunma, İskan, Uluslararası Ticaret ve Eğitim bakanlarını görevden aldı

DÜNYA 16.09.2021, 00:40
4
Johnson'dan flaş kabine değişikliği! 3 bakanı görevden aldı
İngiltere'de  yapılan kabine değişikliğinde Adalet Bakanı Robert Buckland, İskan Bakanı Robert Jenrick ile Eğitim Bakanı Gavin Williamson, görevlerinden alındı.
Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Adalet Bakanlığına getirildi. Raab Başbakan Yardımcılığı görevine ise devam edecek.
Raab'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'in Taliban'ın eline geçerken tatilde olduğu ve tahliyeler için gerekli telefon görüşmesini yapmadığı ortaya çıkmış ve muhalefet istifasını istemişti.
 Dışişleri Bakanlığı'na ise Uluslararası Ticaret Bakanı Liz Truss getirildi.
Göçmen sorunu yüzünden görevden alınması beklene  İçişleri Bakanı Priti Patel, ise koltuğunu korumayı başardı.
Eğitim Bakanı Williamson değişti
Eski Eğitim Bakanı Gavin Williamson salgını sırasında sene sonu sınavlarla ilgili yaşanan karışıklık nedeniyle eleştiri altındaydı.
Williamson görevden alınmasıyla ilgili olarakTwitter hesabından bir açıklama yaptı. Gavin Williamson açıklamasında,  koronavirüs zorluklarına rağmen eğitimde öncülük ettiğim reformlardan gurur duyduğunu söyleyerek Başbakan ve hükümeti desteklemeye devam edeceğini duyurdu.
Jenrick, bakanlığındaki herkese çalışmaları, özverileri ve dostlukları için teşekkür ederek, "Başardığımız her şeyden büyük gurur duyuyorum. Başbakan'ı ve hükümeti elimden gelen her şekilde desteklemeye devam edeceğim" değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı