Son Dakika

Jorge Jesus: Takımım sahada her şeyi en iyi şekilde sergiliyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jesus, takımının AEK Larnaca maçındaki performansından çok memnun olduğunu söyledi.

SPOR 07.10.2022, 07:50
2
Jorge Jesus: Takımım sahada her şeyi en iyi şekilde sergiliyor
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Sarı-lacivertli takımın UEFA Avrupa Ligi B Grubu 3. maçında Ülker Stadı'nda konuk ettiği AEK Larnaca'yı 2-0 mağlup ettiği mücadele sonrası açıklamada bulundu.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Jesus, her maçı kazanmanın önemli ancak bu karşılaşmadaki galibiyetin gruptan çıkma yolunda daha büyük öneme sahip olduğunu belirtti.
İyi bir oyun sergilediklerini ifade eden Jesus, "Kazanmak önemliydi. Her maçı kazanmak önemli ama bugünkü maçı kazanmak bizi gruptan çıkmaya bir adım daha yaklaştıracaktı. Savunmada güvenli bir oyun sergiledik. 2 gol attık ama 4-5 olabilirdi. Çok fazla pozisyon ürettik. Takımım şu anda çok özgüvenli. Sahada neredeyse her şeyi en iyi şekilde sergiliyor takımım. Toplu ve topsuz oyunda çok kuvvetliydik. Her defasında daha iyi olmayı umuyoruz." diye konuştu.

Oyuncularının performansıyla değerlendirmeler yapan Jesus, Miha Zajc'ı oynatmaması yönündeki bir soruya şu yanıtı verdi:

AEK Larnaca Teknik Direktörü Luis Oltra'nın kendisi için kullandığı övgü ifadelerinden memnuniyet duyduğunu aktaran Jesus, Mert Hakan ve Willian Arao'nun sakatlıklarına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:
"Meslektaşımın söylediklerinden memnuniyet duyuyorum. Avrupa'da çok fazla tecrübem var. Bu turnuvada 2 defa final oynadım. Bu yüzden normal. Meslektaşımın güzel sözlerinden memnun oluyorum. Beşiktaş maçı sonunda Mert Hakan'ın sakatlığına baktığımızda 3-4 haftalık bir teşhis konuldu. Arao da 4 günde 2 maç yaptı pazar yine maçımız var, bu kadar yoğun takvimde olduğunuzda bu normal. Rotasyonu bu yüzden yapıyoruz. Mert Hakan ve Arao bu yüzden bir süre takımda olamayacak."

Rennes ve Dinamo Kiev'i favori gördüğünü ancak oluşan puan durumu sonrasında fikir değiştirdiğini belirten Jesus, "Güncel puan durumuna bakınca fikrim değişti. Kiev, Rennes'e kaybetti şu an puanları yok, Kiev dışarıda kaldı. Yarış hala Rennes, Fenerbahçe ve AEK Larnaca arasında devam ediyor. Şu anda 4 puan gerideler ama Kıbrıs'ta zor bir maça çıkacağız. Zor atmosferde oynayacağız. Bu yoğun tempoda umarım başka sakatlık yaşamayız" dedi.

Jesus, ayrıca İki kulvarda oynamanın zorluklarına değinerek, "Büyük takım olmak istiyorsanız buna alışmanız gerekiyor. Büyük takımlar hem kendi liglerinde hem de Avrupa'da yarışırlar, bunu daha önce de söyledim. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığınız zaman ekstra bir gününüz daha oluyor ancak Avrupa'da durum daha karmaşık. Perşembe-pazar oynuyorsunuz, nadiren pazartesi oluyor" diye sözlerini tamamladı.
"Miha'nın profesyonel anlamda hiçbir problemi yok. Tercihler benim tercihlerim. İdmanlarda elinden gelenin en iyisini yapıyor. Sizler oyuncuları sadece maçta görüyorsunuz ama ben hafta boyunca idmanlarda onları görüyorum. Kariyerim boyunca hep oyuncularıma 'Maçtaki gibi antrenmanlarınızda çalışın.' derim. Antrenmanlar, seçimlerimde çok önemli. O bölgede Arao, İsmail ve Crespo'yu değiştirerek oynattık. Mert'te var şu anda kendisi sakat. Arao da Beşiktaş maçında sakatlandı.
Miha oynayabilirdi, kafamda bu vardı ama sonra Arda'yı oyuna sokmaya karar verdim. Taraftarlar onun oynamasını görmek istiyorlar. Onun da oynayacağı zamanlar gelecektir. Crespo'yu dinlendirmek için çıkarmak istedim fakat Arda'yı sokmak istedim. Profesyonel anlamda Zajc'ın benimle yaşadığı bir problem yok. Daha kötü durumda olan oyuncular var, mesela Bruma'yı ben buraya çağırdım ama Avrupa Ligi kadrosuna yazamadık."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı