Joshua King, derbinin havasına girdi: Galatasaray'a gol atarsan...

Fenerbahçe'nin Norveçli forveti Joshua King, pazar günü oynanacak Galatasaray derbisiyle ilgili yaptığı açıklamada "Ben ve takım arkadaşlarım derbi için sabırsızlanıyoruz" şeklinde konuştu.

SPOR 05.01.2023, 17:35
4
Joshua King, derbinin havasına girdi: Galatasaray'a gol atarsan...
"Son maçımızda güzel bir galibiyet aldık" diyen  Fenerbahçe'nin 31 yaşındaki Norveçli forveti Joshua King, " Trabzonspor maçında kaybettikten sonra bu iki maçtan galibiyet aldık. İçinde bulunduğumuz durumdan çıkmamız önemliydi. Fenerbahçe'ye ilk geldiğimizde en yakın arkadaşım bahsetmişti. "8 Ocak'taki maça hazır ol" demişti. Bu maç için sabırsızlanıyorum. Biliyorum ki taraftarımız son düdüğe kadar arkamızda olacaklar. Ben ve takım arkadaşlarım bu maç için sabırsızlanıyoruz" açıklamasını yaptı.
Galatasaray'a gol atmanın önemli olduğunu arkadaşlarının kendisine söylediğini belirten King, "Bunu buraya gelmeden önce duymuştum. Türk arkadaşlarım bana bahsetmişti, 'Galatasaray'a gol atarsan taraftarlar seni daha çok sever 'demişlerdi. Ben böyle düşünmüyorum. Asıl amacımız lig şampiyonu olmak. Her maçta takıma yardımcı olmak istiyorum. Günün sonunda bizim için önemli olan ligi kazanmak. Takıma bu anlamda yardımcı olmak istiyorum. Galatasaray'a gol atmak ekstra önemli olur ama önemlisi o maçı kazanmak.
Sakatlığıyla ilgili olarak ise Norveçli forvet, "Her oyuncu için sakatlanmak ve takımdan uzak kalmak zordur. Buraya katıldığımda sezon öncesi hazırlık dönemi geçirememiştim. Daha sonra 10 haftalık bir sakatlık yaşamıştım. O dönemde takımın bir parçası olamamak benim için zordu. Ailemi de buraya getirmiştim.  Dünya Kupası arası benim için gökten gelen mucize gibi oldu. Bu arada çok çalıştık. Bu da bana hem fiziksel anlamda hem de öz güven kazanma adına yardımcı oldu. Her forvet oynadığında gol atıp asist yapmak ister. Messi ve Ronaldo da gol ve asist yapmadığı maçlar oldu. Mental olarak çok iyi hazırlanıyoruz: Böyle bir teknik direktöre sahipseniz başarmamanız mümkün değil" diye konuştu. 
Asker selamını neden verdi?
Asker selamı verdiği gol sevinciyle ilgili olarak ise King, "Daha önce yaptığım gol sevinci değildi. İçimden gelmişti. Taraftarların gösterdiği ilgiyi daha önce hiçbir yerde görmemiştim. O an kendimi bir asker gibi hissettim ki taraftarların yüzünü güldüreyim. Galatasaray'a gol atarsam o sevinci yaparım" ifadelerini kullandı. 
Taraftarı öven King, "Kendimi iyi hissediyorum. İyi oyunculardan oluşan bir takımımız var. Teknik direktörün bize verdiği doğru yapıya antrenmanda çok çalışmayı eklediğinizde kendiliğinden geliyor. Çok detaylı çalışıyoruz ve fazla çalışıyoruz. Dünya Kupası arasında çok çalıştık. Bu dediğim şartlar olduğunda performans sergilemek kolay oluyor. Özellikle evimizdeki maçlarda futbolcunun kalpten oynamaması imkansız" dedi. 
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un MKE Ankaragücü maçı sonrası söylediği liderlikle ve dinlenme süreleriyle ilgili sözlerin hatırlatılması üzerine King, "Bunun bir avantaj olduğunu düşünmüyorum. Eğer bir takım ekstra iki üç gün dinleniyorsa avantaj olabiliyor. Biz maçımızı deplasmanda oynadık. Stresliydi. Hem onların hem de bizim yeterince izleyecek süremiz var. Onlar da bizler de hazırız. O gün geldiğinde kimin daha iyi olduğunu göreceğiz" açıklamasını yaptı. 
Pazar günü derbiyi yönetecek hakemle ilgili soru üzerine King, "Ben futbolcuyum. Saha içinde yapmam gerekenlere odaklanmaya çalışıyorum. Hakemlere güveniyorum. İngiltere'de de olabiliyordu. Onlar da insanlar. Pazar günü oynayacağımız maçta üç puanın ötesinde önemli bir maç. Hakemin nötr olması lazım. Premier Lig'de de hakem kararlarından memnun olmadığım anlar olmuştu. Ama bu normal. Her ligde olabilir. Bence hakemin yapması gereken akıllı ve sabırlı olup oyunun akmasını sağlamalı" yanıtını verdi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı