Kabine için flaş iddia: "Erdoğan Bayraktar'ın amacı Süleyman Soylu..."

Kabine için flaş iddia geldi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ün, Erdoğan Bayraktar'ın itiraflarının Süleyman Soylu'nun kabinede kalması için Erdoğan'a mesaj olduğunu açıkladı.

GÜNDEM 02.09.2021, 12:15
7
Kabine için flaş iddia:
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın 17-25 Aralık dosyası için yaptığı açıklamalar itiraf olarak yorumlanırken Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün dikkat çeken açıklamalar geldi. Erdoğan Bayraktar’ın bu açıklamalarını Ün, "Süleyman Soylu’nun kabinede kalmasını sağlayacak örtülü bir mesaj olduğunu düşünüyorum." diye yorumladı.
17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen Erdoğan Bayraktar, o günkü dosya ve tapeler için "Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur" demiş ve "Reis beni hırsız çuvalının içine koydu ve attı" açıklamasında bulunmuştu. Bayraktar'ın bu açıklamaları AKP içerisinde rahatsızlığa neden olmuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın eski özel kalem müdürü ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Halk TV'de "Sözüm Var" adlı programda Barış Terkoğlu ve Emin Çapa'nın sorularını cevaplayarak Bayraktar'ın çıkışıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hakkında organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker'in açıklamalarıyla hedefe konulan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mesajını verdiğini iddia etti.

"AKP'de Sedat Peker'in yaptığı açıklamaları nedeniyle görevden alınmadı ama bu sefer kabine dışı bırakılabilir" şeklinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında görüşler olduğunu bildiklerini söyleyen Ün, "Ankara'da İçişleri Bakanı’nın kabine dışında kalma ihtimali konuşuluyor" dedi.
"Ben Erdoğan Bayraktar’ın bu açıklamalarının Süleyman Soylu'nun kabinede kalmasını sağlayacak örtülü bir mesaj olduğunu düşünüyorum" açıklamasında bulunan Ün, şöyle devam etti:
"Bu benim yorumum ve genel gözlemim. Çünkü yaptığı itirafın bir karşılığının olmayacağını kendisi de biliyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı