Kabine ile ilgili bomba iddia! "Bugünün ihtiyacı değişti"

Kabine ile ilgili tartışmalar devam ediyor. AKP'li üst düzey yönetici "Bugünün ihtiyacı değişti" diyerek yeni iki bakanlığın kurulması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 05.09.2021, 11:00
16
Kabine ile ilgili bomba iddia!
Kabine ile ilgili tartışmalar sürüyor. AKP koridorlarında "Göç ve Afet Bakanlığı" ve "Veri ve Dijital Mecralar Bakanlığı" önerileri tartışılıyor.
Gazete Duvar'ın Duvar Arkası bölümünde yer alan bilgilere göre İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan göç ve afet merkezinin ayrılarak bakanlık haline gelmesi planlanıyor. Suriye'de yaşanan iç savaş ile birlikte başlyan göç dalgasının son yıllarda diğer ülkelerden de yurda gelen göç hareketliliğinin tek elden yönetilmesi, iklim değişikliklerinin oluşturduğu sel ve yangınlara daha organize ve hızlı müdahale için "Göç ve Afet Bakanlığı" gibi yeni bir bakanlık kurulması tartışılmaya başlandı.
AKP’nin yanı sıra diğer siyasi partilerin de tartıştığı bu önerinin yanı sıra başka bakanlık önerileri de konuşuluyor. Veri ve Dijital Mecralar Bakanlığı kurulması önerisi de bunlardan biri.
Haberde dünyadaki büyük savaşların daha önce petrol için verildiğini söyleyen bir AKP'li yöneticiye göre bugünün petrolü ise 'veri' olacağı belirtilirken "Dördüncü sanayi devrimi veya dijital dönüşüm olarak adlandırılan bu dönüşüm sürecinde özellikle yapay zekâ, robotlar, büyük veri, siber güvenlik gibi dijital teknolojiler ve ürünlerin büyük önem taşıdığına dikkat çeken yöneticiye göre bu konuda gelişmeleri takip eden değil geliştiren ve uygulayan bir ülke olmak için ayrı bir bakanlık çatısı altında çalışma yürütülmesi gerekiyor." denildi.

"Bugünün ihtiyacı değişti." diye konuşan AKP'li yönetici şu ifadeleri kullandı:

"Bu alandaki çalışmaların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda yürütülemeyeceğini söyleyen yönetici, 'Asfalt dökme işi ile veri, yapay zeka işi aynı bakanlığa bağlı. Bugünün ihtiyacı değişti. Türkiye acilen ayrı bir bakanlık kurmalı' değerlendirmesinde bulundu."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı