Kabine öncesi yetkili isim: 'Seyahat kısıtlaması gelebilir'

Kabine öncesi yetkili isimden dikkat çeken açıklama geldi. Reuters'a konuşan Türk yetkili 'Seyahat kısıtlaması gelebilir' dedi.

GÜNDEM 12.04.2021, 17:45
16
Kabine öncesi yetkili isim: 'Seyahat kısıtlaması gelebilir'
Türkiye’de koronavirüs pandemesi her geçen gün korkutucu hal almaya devam ediyor. Günlük vaka sayısının 50 bin üstüne çıktığı ülkede yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği merak konusu.
Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, günlük koronavirüs vaka sayılarının 50 binin üzerine çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu hafta kısıtlamaların sıkılaştırılması yönünde talimat vereceğini söyledi.
İsmi açıklanmayan yetkili, turizm sezonu başlamadan önce vaka sayılarının düşürülmesinin hedeflendiğini belirtti.
Yetkili, bu akşam gerçekleşecek Bilim Kurulu toplantısının ardından hükümetin koronavirüs tedbirlerini sıkılaştırmak için harekete geçeceğini söyledi.
Normalleşme döneminin iyi gitmediğini belirten yetkili, yarın yapılacak kabine toplantısından sonra Erdoğan'ın önlemlerin daha da sıkılaştırılması yönünde talimat vereceğini belirterek, "Çok daha sert önlemler almaktan başka bir çözüm görünmüyor" dedi.

Yetkili, söz konusu kısıtlamalar arasında uzmanların uzun süredir önerdiği seyahat kısıtlamasının olabileceğini söyledi. Ayrıca, 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri kişiler için yeni sınırlamalar ile spor ve eğlence tesislerinin kapatılmasının da düşünüldüğünü belirtti.

Türkiye'de son 24 saatte 50 bin 678 kişinin testi pozitif çıkmış, 237 kişi hayatını kaybetmişti. Türkiye yeni vaka sayılarıyla dünyada dördüncü sırada yer alıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı