Son Dakika

Kabinede revizyon: Erdoğan, Berat Albayrak gibi hangi bakanı affedecek

Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek bugünkü yazısında bomba bir iddiada bulundu. Zeyrek Kabinede revizyon yapılacağını ve Berat Albayrak gibi bazı bakanların görevden affedileceğini öne sürdü.

EKONOMİ 21.08.2021, 08:10
11
Kabinede revizyon: Erdoğan, Berat Albayrak gibi hangi bakanı affedecek
Deniz Zeyrek’in bugünkü ‘Kabine revizyonu gelebilir’ başlıklı köşe yazısı gündeme bomba gibi düştü. Zeyrek, Erdoğan’ın bazı bakanları görevden alacağını belirtti.Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’nda değişikliğe gideceğini yazan Deniz Zeyrek, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın   Cumhurbaşkanı Erdoğan’ndan görevden affını istemesi ve Erdoğan’ın da damadı Berat Albayrak’ı görevden affetmesi gibi yeni bir süreç yaşanacağını yazdı.
Zeyrek Erdoğan’ın Bakanlar Kurulun’da revizyon yapmak istediği yazıda belirtilirken Zeyrek bu bomba bilgiyi Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdı.
Ülke ekonomisinin içinde bulunduğu kötü durumu bilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümet seviyesinde ciddi kararlar alacağını yazan Zeyrek yazısında işlerin iyi gitmediği zaman görevden alınan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gibi bazı bakanların bu süreçte görevden alacağını iddia etti.
İşlerin iyi gitmediğini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da görmüş olacak ki zaman zaman kabinesinde değişiklikler yapıyor.
Aynı zamanda damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın affını istemesinden ve affının kabul edilmesinden bu yana Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından affedildi.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiğim bilgiye göre, Erdoğan, çalışmalarından tatmin olmadığı bazı bakanları daha affedecek.
Bu nedenle kendisine bağlı olan Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi. Başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere özellikle ekonomiyle ilgili olan üç ya da dört bakanlık kısa süre içinde denetlenmeye başlanacak.
Söz konusu bakanlıklarda denetleme süreci bitmeden de bakan değişimine gidilebilir.
İşlerin iyi gitmemesinin, 2023 seçimlerine “oy” ve hatta “iktidar” kaybı olarak yansıyabileceğini de bunun önüne geçmek için kritik adımlar atması gerektiğini de bilen Erdoğan, ses getiren değişiklikler de yapabilir.
Atılacak adımlar iktidarı kaybetmenin önüne geçer mi bilinmez ama sonbahara girerken iktidar cenahında hareketli günler yaşanacağı kesin.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı