Kafa keseriz provokasyonu çöktü! HÜDA Par ile bağı ve geçmişi yokmuş

Batman'da çekilen bir sokak röportajında muhalefeti tehdit eden sözler kullanan İsmail Cevher Kasımoğlu’nun HÜDA Par ile hiçbir şekilde bağı ve geçmişinin olmadığı ortaya çıktı.

GÜNDEM 30.03.2023, 17:55
7
Kafa keseriz provokasyonu çöktü! HÜDA Par ile bağı ve geçmişi yokmuş
Batman'da çekilen bir sokak röportajında İsmail Cevher Kasımoğlu isimli şahıs tarafından sarf edilen sözlerin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu, kirli ve ucuz bir algı operasyonu ile karşı karşıya bulunduklarını belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, halkı provokatörlere karşı dikkatli olmaya çağırdı.
Provokasyonla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR İl Başkanı Şahin, söz konusu şahsın HÜDA PAR ile hiçbir şekilde bağı ve geçmişinin olmadığını belirtti.
Şahin, “29 Mart tarihinde Batman’da çekildiği iddia edilen bir sokak röportajında sarf edilen sözleri hiçbir şekilde kabul edilemez buluyoruz. Videonun sosyal medyada yayılmasından sonra şahsı partimizle ilişkilendirmek, kirli ve ucuz bir algı operasyonudur. Söz konusu şahsın HÜDA PAR'la hiçbir şekilde bağı ve geçmişi yoktur.” ifadelerini kullandı.
Provokasyonu yapanlarla ilgili hukuki yollara başvuracaklarını belirten Şahin, “Şahsı partimizde ilişkilendiren medya siyasetçi ve sosyal medya kullanıcılarına karşıda yasal hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz. HÜDA PAR’ın Türkiye siyasetinde etkisi arttıkça bu tür provokasyonların artacağının bilincindeyiz. Bu tür provokasyonlara karşı halkımızı sükûnete ve aklıselime davet ediyor, provokatörlere karşı dikkatli olmalarını istiyoruz.” dedi.
Muhalefeti kafa kesmekle tehdit eden şahıs gözaltına alındı
Konuya ilişkin açıklamada bulunan HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, sosyal medyada paylaşılan bir video üzerinden HÜDA PAR'a yönelik saldırıları “açık bir provokasyon” olarak nitelendirerek duruma tepki gösterdi.
Emiroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Sosyal medyada paylaşılan bir video üzerinden partimize yönelik kara propaganda yapılmaktadır. Bu olay, açık bir provokasyondur. İçişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlar derhal bu şahısla ilgili gerekeni yapmalıdır. Bu olay açığa çıkarılmalıdır.” ifadelerine yer verdi.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcı Mahmut Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Söz konusu şahsın partimizle hiçbir ilgisi ve alakası bulunmamaktadır. Buna rağmen videodaki şahsı ve konuşmalarını, partimizle ilişkilendirmeye çalışan kişi ve kesimlerin hangi oyun ve provokasyonların peşinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Yasal süreç başlatılmıştır.” dedi.
Gelen tepkilerin ardından İsmail Cevher Kasımoğlu isimli şahıs sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Kasımoğlu, “Beni konuşturmuyorlar. Lütfen açıklamam budur. Ben Hak yolunda giden bir HDP’liyim. Beni oyunu getirdiler. Çok izlenirsen para kazanırsın dediler. Hizbullahçı değil, HDP’liyim. Benim sözlerimi yalan yapmışlar. Ben şaka yaptım. Oradaki arkadaşlarla güldük.” ifadelerini kullandı.
İsmail Cevher Kasımoğlu, yazılı paylaşımın ardından özür dileyen bir video paylaşımını yaptıktan sonra Twitter hesabını askıya aldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı